четвер, 18 січня 2024 13:07

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ знищили дві важливі системи ворога

ЗСУ знищили дві важливі системи ворога
На Таврійському напрямку ворог втратив 41 бронемашину. Фото: t.me/otarnavskiy

Українські війська атакували російську радіолокаційну станцію "Зоопарк" та станцію радіоелектронної боротьби "Репелент-1".

Росіяни знову активно застосовують бронетехніку для підтримки та десантування піхоти. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

За три дні ворог втратив 41 бронемашину. Серед них 17 танків.

"Ворог не припиняє авіаударів. Вже майже тиждень щодобова їх кількість не опускається нижче 20. А вчора було зафіксовано 41 випадок", - повідомив командувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ в Лазурному знищили надсучасну російську систему радіолокації

В операційній зоні ОСУВ "Таврія" ворог провів 38 бойових зіткнень та здійснив 924 артобстріли.

Росіяни втратили 385 осіб та 57 одиниць військової техніки. Зокрема, чотири танки, 12 ББМ, шість артсистем, 14 БпЛА, 13 автомобілів, вісім одиниць спецтехніки.

Сили оборони України знищили три склади боєприпасів та два інших важливих об'єкти противника.

"Зоопарк-1" – радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби (контрбатарейна РЛС). Призначений для розвідки позиції вогневих засобів супротивника (РСЗВ, артилерійських і мінометних позицій, пускових установок тактичних ракет і комплексів ППО тощо), розрахунку траєкторій снарядів і ракет, коригування вогню дружніх вогневих засобів, стеження за повітряним простором і контролю за безпілотними літальними апаратами.

"Репеллент-1" - російська станція радіоелектронної боротьби, призначена для придушення роботи безпілотних літальних апаратів на відстані до 30-35 км. Маса більше 20 т. "Репеллент" здатний виявляти мініатюрні повітряні цілі за їхніми сигналам управління на відстані більше 35 км. Але станція здатна глушити безпілотники лиш на відстані не більше 2,5 км.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ знищили дві важливі системи ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі