пʼятниця, 17 травня 2024 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник зливав РФ позиції ППО, що прикриває Харків

Зрадник зливав РФ позиції ППО, що прикриває Харків
У затриманого вилучено знаряддя злочинної діяльності. Фото: СБУ

Військова контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента ФСБ на Харківщині.

Він готував серію ракетно-бомбових ударів по бойових позиціях Сил оборони, які захищають регіон від нового наступу РФ, повідомила 17 травня пресслужба СБУ.

"Зрадник зливав рашистам позиції ППО, що прикриває Харків. Головними цілями ворога були пункти базування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів ППО. Для вогневого ураження українських об'єктів агент намагався встановити і передати їхні координати російській спецслужбі. Щоб виконати це завдання, він об'їжджав передмістя обласного центру, де приховано фіксував місця можливої дислокації підрозділів ЗСУ", - звітує відомство.

Служба безпеки запобігла втіленню ворожих планів і затримала зловмисника у його власному помешканні. Одночасно з цим було проведено додаткові заходи для убезпечення позицій ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукав швидких грошей: підліток допоміг готувати наступ на Харківщину

У затриманого вилучили знаряддя злочинної діяльності.

Ворожим поплічником виявився 30-річний мешканець одного із селищ Харківського району.

Наприкінці 2023-го він був завербований до агентурного апарату ворожої спецслужби та отримав завдання окрім передачі даних про обʼєкти ППО, мобілізуватись до лав ЗСУ. Військові контррозвідники запобігли проникненню ворожого агента до підрозділу Збройних сил України на стадії оформлення.

Слідчі повідомили затриманому про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник зливав РФ позиції ППО, що прикриває Харків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі