середа, 20 липня 2022 03:56

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ в Лазурному знищили надсучасну російську систему радіолокації

ЗСУ в Лазурному знищили надсучасну російську систему радіолокації
ЗСУ знищили сучасну російську систему ППО. Фото: СтратКом ЗСУ

Збройні сили України знищили у Лазурному надсучасну російську радіолокаційну систему.

Дана РЛС призначена для видачі цілевказівки для зенітно-ракетних комплексів С-300, С-400 і т.д, повідомляє Центр стратегічних комунікацій ЗСУ в Telegram.

У війська протиповітряної оборони РФ постачання даних РЛС розпочато в 2015 році і сьогодні це як найбільш "сучасні" так і найменш поширені системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Антонівського мосту Херсона лунають потужні вибухи

"ЗСУ продовжують відпрацьовувати об'єкти ППО РОА (Російська окупаційна армія – Gazeta.ua) . Але найцікавіше те, що знищили її в Херсонській області, більш ніж за 100 км від позицій, які зараз займають ВСУ", – йдеться в повідомленні.

Це 48Я6-К1 "Підліт" - твердотільна трикоординатна станція радіолокації з фазованною антенною решіткою кругового огляду і системою виявлення повітряних цілей на малих і гранично малих висотах в складній перешкодовій обстановці.

Збройні сили України активно працюють по складах окупантів і живій силі противника. Зокрема, у Лазурному, Новій Каховці, Бериславі, Чорнобаївці. Це далеко не повний перелік уражених місць розташування окупанта, розповів голова Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ в Лазурному знищили надсучасну російську систему радіолокації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі