середа, 08 травня 2024 16:58

Захист України на першому місці - ЗСУ відповіли футбольному клубу, гравця якого "забрали прямо з вокзалу"

Захист України на першому місці - ЗСУ відповіли футбольному клубу, гравця якого "забрали прямо з вокзалу"
Футбольний клуб "Хуст" заявив, що гравця Миколу Сираша "забрали прямо з вокзалу". Фото: Facebook.com/football.khust

7 травня футбольний клуб "Хуст" з однойменного міста Закарпатської області, який грає у Першій лізі чемпіонату України з футболу, заявив, що працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки "забрали" гравця клубу Миколу Сираша "прямо з міського вокзалу" і доставили до ТЦК.

Оперативне командування "Захід" Збройних сил України відреагувало на заяву клубу.

"В той час, коли сотні видатних спортсменів у лавах Сил оборони героїчно борються з агресором, інколи ціною власного життя, м'яко кажучи, дивним є намагання футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України і ставити інтереси футбольного клубу над захистом країни", - сказали у ЗСУ.

Перед цим клуб заявив, що Сирошу "на момент затримання виповнилося 25 років" і звинуватив ТЦК у "незаконному утриманні людей".

Також "Хуст" заявив, що "звʼязок з футболістом відсутній", а "Чемпіонат України на грані зриву".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжено - Рада ухвалила рішення

"Вболіваємо за український футбол, але захист України ставимо на перше місце", - прокоментувало заяву клубу оперативне командування "Захід".

"Коментуючи емоційний допис від футбольної команди "Хуст", зазначимо, що процес бронювання і отримання відстрочки від мобілізації строго регламентований. Якщо у спортсмена нема законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією", - сказали.

"Тільки разом ми переможемо в цій війні", - наголосило командування.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

11 квітня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про мобілізацію. 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон.

Зараз ви читаєте новину «Захист України на першому місці - ЗСУ відповіли футбольному клубу, гравця якого "забрали прямо з вокзалу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі