пʼятниця, 05 квітня 2024 18:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Верховна Рада розглядатиме новий законопроєкт про мобілізацію наступного тижня

Верховна Рада розглядатиме новий законопроєкт про мобілізацію наступного тижня
Верховна Рада розглядатиме новий законопроєкт про мобілізацію наступного тижня. Фото: ТСН

Новий мобілізаційний законопроєкт розглядатиметься на наступних пленарних засіданнях Верховної Ради, які відбудуться 10-12 квітня.

Про це повідомила народна обраниця від "Голосу" Юлія Клименко. Співрозмовник LIGA.net у цій же фракції надав порядок денний наступних засідань парламенту, складений станом на 18:30 3 квітня.

За ним, мобілізаційний законопроєкт голосуватиметься у другому читанні, але статус документа помічений як "не готовий". Це пов'язано з відсутністю висновку профільного комітету, зауважень Головного юридичного управління Ради та порівняльної таблиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Верховної Ради дав прогноз щодо закону про мобілізацію

Нардеп від "Слуги народу", член комітету Ігор Копитін також повідомив виданню, що наступного тижня планується початок розгляду проєкту про мобілізацію.

Водночас, зазначив він, профільний комітет ще не завершив розгляд правок, а також не проголосована остаточна порівняльна таблиця.

"Законопроєкт має пройти всі законні погоджувальні процедури. Тож допоки запланований розгляд - це "видавати бажане за дійсне", - підсумував він.

У грудні Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби". 11 січня уряд відкликав з парламенту законопроєкт.

30 січня Кабмін затвердив оновлену версію законопроєкту про мобілізацію і передав її до парламенту.

7 лютого Верховна Рада ухвалила законопроєкт у першому читанні.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада розглядатиме новий законопроєкт про мобілізацію наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі