понеділок, 06 травня 2024 14:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна завжди буде залежна від поставок боєприпасів - Камишін

Україна завжди буде залежна від поставок боєприпасів - Камишін
Україна не зможе виробляти достатньо боєприпасів. Фото: eastnews.ua

Україна здатна сама виробляє артилерійські боєприпаси.

Але через великі потреби Збройних сил України ми розраховуємо на постачання снарядів від партнерів. Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін сказав про це під час форуму оборонної промисловості ЄС-Україна, передає Gazeta.ua.

"Ми почали виробляти артилерійські боєприпаси, але, як і по інших позиціях, їх ніколи не буде достатньо вироблятись в Україні. Скільки б ми не виробляли і як би ми не збільшували власні спроможності, ми будемо й далі залежати від постачання ззовні", - пояснив він.

Потреби України у боєприпасах є більшими, ніж оборонні спроможності всіх країн вільного світу разом узяті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли в Україні зможуть запустити виробництво дефіцитних снарядів калібру 155 мм

"Тому ми не говоримо зараз про забезпечення повної потреби наших Сил оборони - вона дуже велика. Ми говоримо про те, що ми стали вагомим внеском у таке забезпечення Сил оборони", - наголосив міністр.

Перед оборонною промисловістю України постають три головні виклики. Перший - це фінансування, другий - постійні обстріли, третій - глобальний дефіцит вибухових речовин та пороху.

"Все решта перестало для нас бути складнощами", - підкреслив Камишін.

Україна почала розробляти системи протиповітряної оборони з високоточними ракетами, які подібні до американської та норвезької передової зенітно-ракетної системи NASAMS.

Також країна розгорнула виробництво ракет із дальністю понад 640 км. Про це повідомляє The Washington Post.

Як пише видання, попри те, що Україна має виробничі потужності та певні сировинні ресурси налагодити швидке виробництво озброєння було досить тяжко.

Зараз ви читаєте новину «Україна завжди буде залежна від поставок боєприпасів - Камишін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі