вівторок, 02 квітня 2024 10:24

У Росії видно потенціал до протестів - ГУР

У Росії видно потенціал до протестів - ГУР
Представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький прокоментував ймовірність протестів у Росії. Фото: gur.gov.ua

У Росії набирає обертів напруга, пов'язана із війною проти України.

Зберігається можливість того, що всередині РФ назріє протест. Про це в інтерв'ю Апостроф TV розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, потенціал до протестів у Росії вже є. Про це свідчать дані радіоперехоплень. Йдеться, зокрема, про жінок військовослужбовців, які воюють на Лиманському та Куп'янському напрямках.

Представник ГУР каже, що росіянки йдуть до прокуратури, пишуть скарги на те, що не виплачується заробітна платня, що відсутні ротації та відпустки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли триватимуть: розвідка підрахувала, скільки ракет ще є у РФ

"Цей потенціал є. Але він наверх ще не вийшов. Але я не виключаю, що "чорний лебідь", він завжди є. Він прилітає та прилетить до Росії саме в той момент, коли його не чекають", - зазначив Скібіцький.

За його словами, судячи з активних штурмів, російські військові все ще прагнуть вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

"Дійсно, Путін побоювався, що можуть бути якісь негаразди - або заколоти, або інші дії, які затьмарять його абсолютну перемогу. Але всі розуміли, весь цивілізований світ розумів, що це просто черговий фарс російської влади, Кремля для того, щоб продовжити агресивну політику" - сказав Скібіцький.

Разом з тим, на його думку, із мобілізацією в РФ не має бути проблем. Там уже внесли зміни до кримінального кодексу.

"У будь-який момент тільки рішення - і почалася загальна мобілізація", - додав представник ГУР.

За словами Скібіцького, деякі заяви та дії російських загарбників свідчать про те, що вони готові воювати не лише проти України, а й НАТО та Європи.

Після фейкових президентських виборів у Росії активно готуються до протистояння з Європою. Плани Росії щодо України не змінилися. Насамперед йдеться про повну окупацію Донецької та Луганської областей, сказав представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

За його словами, російський президент Володимир Путін зосередиться на продовженні агресивної політики.

Зараз ви читаєте новину «У Росії видно потенціал до протестів - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі