понеділок, 29 квітня 2024 17:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Ще не пізно для того, щоб Україна здобула перевагу на полі бою - Столтенберг

Ще не пізно для того, щоб Україна здобула перевагу на полі бою - Столтенберг
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оцінив шанси України здобути перевагу на полі бою. Фото: president.gov.ua

Україна може здобути перевагу на полі бою.

Для цього партнери із НАТО збільшують військову допомогу Києву та оборонне виробництво. Про це на спільній пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, передає Gazeta.ua.

За його словами, серйозні затримки військової допомоги для України означали серйозні наслідки на полі бою. Він нагадав, що у США протягом місяців не могли дійти згоди щодо пакета допомоги. А європейські партнери не спромоглися надати зброю на обіцяному рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг сказав, чи запросять Україну до НАТО на саміті в липні

"Впродовж місяців перевага в озброєнні була у Росії, й Україна була змушена нормувати свої боєприпаси. Це означало, що збивали менше російських ракет та дронів, і Росія мала змогу просунутися на фронті. Але ще не запізно для того, щоб Україна здобула перевагу. Більше допомоги - в дорозі", - сказав Столтенберг.

За його словами, члени Альянсу почули заклик президента Зеленського під час засідання Раді Україна-НАТО та погодилися збільшити підтримку України. Як приклад Столтенберг навів затвердження нового пакета допомоги у США, оголошення про найбільший пакет допомоги від Великої Британії. А також додаткову систему ППО від Німеччини та збільшення внесків Нідерландів.

За словами президента Володимира Зеленського, стабілізація на фронті, перехоплення ініціативи Збройними силами України та розгортання контрнаступальних дій можливі. Однак, це залежить від трьох основних факторів.

Перший пункт - це проголосована фінансова підтримка партнерів на двосторонньому рівні. Другий - вчасне постачання зброї, третій - що конкретно в межах ухваленої допомоги отримає Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ще не пізно для того, щоб Україна здобула перевагу на полі бою - Столтенберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі