четвер, 07 лютого 2019 20:23

Розповіли, кому вигідна відставка Уляни Супрун

Розповіли, кому вигідна відставка Уляни Супрун
Євген Магда: Реальних причин для того, щоб Супрун остаточно припинила керувати МОЗ немає. Фото: Politeka

Радикальна партія сприймає свою кампанію проти Уляни Супрун як складову ланку передвиборної гонки.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить політолог Євген Магда.

"Намагаються зробити все, щоб продемонструвати турботу про просту людину. Адже медична реформа має багато прихильників, але є і багато тих, хто виступає проти. Радикали відсторонили Супрун за формальними ознаками. Рішення суду викликає багато сумнівів. Воно неправильне і непотрібне з точки зору права і державних інтересів. Супрун - головна мішень для людей, які зацікавлені в закупівлі медичних препаратів за кордоном. Вона змінила цю систему і тим самим зламала багато корупційних схем. Тому зараз радикали виконують роль політичних кілерів.

Також вони хочуть продемонструвати силу свого впливу. Мовляв, можемо навіть зняти міністра. Завдати удару по людині, яка є найбільшим реформатором в нашому сьогоднішньому уряді.

Супрун має українське та американське громадянство. За її словами зараз вона в процесі переходу. На цей процес дається близько двох років. Тому за великим рахунком, вона нічого не порушує", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сказали, хто замінить Супрун на час її відсторонення

На його думку, ніхто не буде шукати іншого міністра.

"Це неможливо з точки зору управління міністерством. Ідеальний варіант був би, якщо парламент вирішить нарешті призначити пані Супрун на посаду міністра остаточно. Зняту цю дивну приставку "в.о.", адже людина вже два роки керує міністерством і досить багато зробила за цей час. І виникає питання, чому її не роблять повноцінним міністром. Тоді її не можна буде відкликати через суд. Це може зробити тільки Верховна Рада. Але навряд депутати будуть готові це зробити, особливо на тлі виборів.

Реальних причин для того, щоб Супрун остаточно припинила керувати МОЗ немає. Там працює її команда. Вони запустили процеси, які може координувати тільки Супрун", - додає він.

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. Відповідний позов подав народний депутат України Ігор Мосійчук від радикальної партії Олега Ляшка.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, кому вигідна відставка Уляни Супрун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі