вівторок, 16 квітня 2024 01:14

"Непридатний" до служби київський мільйонер хизується своєю силою та вправністю на курортах Європи - розслідування УП

"Непридатний" до служби київський мільйонер хизується своєю силою та вправністю на курортах Європи - розслідування УП
Олександр Слобоженко відпочиває на курортах Європи попри війну та мобілізацію в Україні. Фото: Інстаграм/ALEX SLOBOZHENKO

Київський мільйонер 25-річний Олександр Слобоженко та його друзі попри війну та мобілізацію в Україні, активно відпочивають на курортах Європи.

Молодики нібито не придатні до служби. При цьому хизуються своїми силовими вміннями. Місця відпочинку мільйонер публікує у соцмережах, йдеться у розслідуванні "Української правди".

Чартер, Ferrari, дві Lamborghini, декілька топових BMW та зйомки з гвинтокрилу. Стрибки з парашутом у Швейцарії, день народження на Ібіці, Венеція, озеро Комо, Доломітові Альпи в Італії – це лише короткий переказ однієї відпустки Слобоженка з друзями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лягають" у психлікарню та "отримують" групи інвалідності: СБУ накрила схеми ухилянтів

У серпні 2022 року молодий бізнесмен опублікував у соцмережах відео, на якому він за кермом суперкару їде по Альпах в Італії. В кадрі Слобоженко хвалиться, що у нього з друзями є два Lamborghini Huracan та ще кілька спортивних авто і що вони здійснюють "маленький сімейний пробіг". Після цього камера знімає з гелікоптера, як ці машини на великій швидкості їдуть дорогами. За інформацією УП, суперкари, на яких компанія молодиків колесить по Італії, мають українські номери реєстрації.

Підставою для виїзду Слобоженка за кордон була непридатність до військової служби, тобто "серйозні проблеми зі здоров'ям". Це зазначено навіть у відповідній медичній довідці від жовтня 2022 року. При цьому на відео, опублікованих в соцмережах молодого чоловіка, він займається справами не для важко хворих – окрім перегонів на дорогих авто, він тисне штангу, стрибає сальто у водойму, катається на водних і звичайних мотоциклах, снігоходах тощо.

В Альпах разом зі Слобоженком відпочивали ще двоє "непридатних" 33-річних чоловіків - Вадим Герасименко та Артур Бершадський, а також 31-річний Роман Дзюбенко, який виїхав як волонтер по відомій системі "Шлях". Романа часто можна побачити в Києві на помаранчевому Lamborghini Huracan. Прямо зараз Дзюбенко і Слобоженко перебувають за кордоном. Згідно із соцмережами Романа, він "волонтерить" на іспанському острові Майорка.

Ще один друг Слобоженка бізнесмен Ростислав Потапенко перетинає кордон завдяки листам від Головного управління розвідки України. Від початку великого вторгнення він таким чином залишав країну уже вісім разів.

На фотографіях у соцмережах Слобоженка також фігурує "непридатний до служби" молодий чоловік, ім'я якого не називається.

Також відомо, що восени 2022 року Слобоженко разом із Дзюбенком влаштували перегони на Lamborghini у центрі Варшави, за що були зупинені поліцією.

Відомо, що Слобоженко заробляє в інтернеті на арбітражі, рекламі та трафіку.

Верховна Рада ухвалила в цілому урядовий законопроєкт про мобілізацію, який Кабінет міністрів подавав наприкінці січня. За проголосували 283 народних депутатів. Відповідно до нового закону, чоловіки, які отримали після 24 лютого 2022 року 2 або 3 групи інвалідності, повинні повторно пройти ВЛК. Таким чином можна буде викрити, хто справді має поганий стан здоров'я, а хто "придбав" довідку.

Ймовірно, вже влітку новий закон набуде чинності.

Зараз ви читаєте новину «"Непридатний" до служби київський мільйонер хизується своєю силою та вправністю на курортах Європи - розслідування УП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі