пʼятниця, 26 квітня 2024 19:18

ДБР попросять перевірити "паспортну вакханалію" за кордоном

ДБР попросять перевірити "паспортну вакханалію" за кордоном
Ірина Фріз. Фото: Вікіпедія

Нардепка з фракції "Європейська солідарність" Ірина Фріз планує найближчими днями звернутись до Державного бюро розслідувань (ДБР) щодо зловживання владою та перевищення службових обов'язків першим заступником міністра закордонних справ України Андрієм Сибігою. Саме він підписав лист до дипломатичних установ із наказом тимчасово призупинити надання консульських послуг громадянам України призовного віку.

"Я вважаю, що таке волюнтаристське рішення за підписом заступника міністра закордонних справ є протиправним. Я ініціюватиму відповідне звернення до ДБР щодо розгляду подібних дій на предмет зловживання владою та перевищення службових обов'язків. Я спрямую відповідне звернення до ДБР найближчими днями", - сказала Фріз в ексклюзивному коментарі Gazeta.ua.

За словами нардепки, вона не покладає великих надій на те, що ДБР візьме в роботу її звернення за нинішньої влади.

"Сподіваюсь, у майбутньому правоохоронні органи мають поставити крапки над "і" в цьому прецеденті, щоб надалі ніхто не намагався своїми приписами бути вищим за закон", - додала Фріз.

Верховна Рада 11 квітня ухвалила в другому читанні законопроект про мобілізацію, який зокрема передбачає, що дипломатичні установи надаватимуть консульські послуги чоловікам призивного віку (18-60 років) лише за умови оновлення ними військово-облікованих даних. Цей закон набуде чинності 18 травня.

Міністерство закордонних справ 22 квітня направило лист за підписом першого глави МЗС Андрія Сибіги до дипломатичних установ з наказом призупинити усі консульські дії щодо громадян України призовного віку до отримання роз'яснень відповідних положень закону про мобілізацію. 23 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив це повідомлення.

Зараз ви читаєте новину «ДБР попросять перевірити "паспортну вакханалію" за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі