середа, 24 квітня 2024 23:25

Весняна дієта: як схуднути за короткий проміжок часу

Весняна дієта: як схуднути за короткий проміжок часу
Овочі не лише допомагають схуднути, а й виводять з організму токсини. Фото: Pinterest

Навесні більшість жінок починають активно приводити своє тіло у форму, щоб влітку мати неперевершений вигляд. Перед кардинальною зміною харчування важливо проконсультуватися з лікарем або дієтологом, особливо якщо у вас є проблеми зі здоров'ям або обмеження в раціоні.

Пропонуємо переглянути основні пункти, які допоможуть позбутися зайвих кілограмів після зимового періоду.

Багато фруктів і овочів

Вони містять велику кількість вітамінів та антиоксидантів, які допоможуть підтримати імунітет та покращити загальний стан здоров'я.

Збалансований раціон

Оберіть страви, які містять різноманітні продукти - білки (м'ясо, цільнозернові крупи, гриби), вуглеводи (овочі, фрукти, картопля та батат), жири (молоко, сир, лосось, авокадо), вітаміни та мінерали (ягоди, зелені листові овочі, броколі, морська та цвітна капуста).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість продуктів, з якими не можна їсти банани

Більше рослинних білків

Йдеться про бобові, горіхи і насіння.

Вода

Пийте достатню кількість води, особливо весною, коли потреба організму у рідині може збільшуватись через теплу погоду та активний спосіб життя.

Менше важкої їжі

Жирна їжа перевантажує шлунок і збільшує втому. Робіть акцент на свіжих сезонних продуктах: Вони не тільки смачні, а й багаті на корисні речовини, які потрібні організму.

Основні правила схуднення за короткий проміжок часу

За півгодини перед кожним прийомом їжі випивайте склянку води.

Останній прийом їжі повинен бути не пізніше 19:00.

Більше рухайтеся. Робіть зарядку вранці, а також займайтеся активними видами відпочинку на природі.

Не робіть частих перекусів. Замість цього пийте трав'яні чаї та воду.

Австрійський лікар-натуропат та дослідник Франц Ксав'єр Майєр розробив курс дієтичного лікування ще на початку XX століття. У своїх дослідженнях він робив акцент на травну систему та тонкий кишківник. За його словами, забруднення кишківника може викликати ожиріння, гастрит, холецистит, панкреатит, діабет, імпотенцію, депресію і мігрень.

Вчений радив відмовитися від важкої, жирної, шкідливої їжі, щоб дати кишківнику можливість перезавантажитись. Для виведення шлаків з організму варто пити трав`яні чаї, сольові розчини та чисту воду.

Зараз ви читаєте новину «Весняна дієта: як схуднути за короткий проміжок часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі