четвер, 02 травня 2024 17:49

П'ять продуктів, які затримують воду в організмі

П'ять продуктів, які затримують воду в організмі
Жирна їжа погано переробляється і затримує виведення рідини. Фото: Pinterest

Затримка води в організмі може призвести до серйозних проблем із здоров'ям.

Водний баланс залежить не тільки від випитої води, але і від її виведення, яке здійснюється системою виділення, потовими залозами.

Gazeta.ua розкаже, які продукти провокують затримку виведення рідини та призводять до набряків.

Сіль

При споживанні великої кількості солі виникають набряки. До цих продуктів належать не тільки традиційні соління і маринади, але і будь-які копченості (м'ясні, рибні, курячі), консерви і фастфуд (снеки, чіпси, готові соуси, солоні горішки або сухарики).

Смажена їжа

Жирна їжа погано переробляється і затримує виведення рідини. Смажене містить велику кількість канцерогенів і токсинів, які уражають печінку, нирки і травний тракт і сприяють розвитку таких серйозних захворювань як ожиріння, діабет і рак.

Солодка їжа

Надмірне споживання солодкого змушує організм підвищувати виробництво інсуліну, який і затримує рідину. Йдеться не лише про солодкі напої з магазину, а й домашні компоти, киселі, солодкий чай, кава і какао.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До чого може призвести сидячий спосіб життя і як більше рухатися – п'ять порад

Алкоголь

Алкоголь затримує воду в організмі на наступний день після вживання.

Продукти з борошна та крохмаль

До цих продуктів належать білий і чорний хліб, крекери, макарони, спагетті, рис, вівсянка, пластівці, буряк, картопля, морква, кабачок, топінамбур, бруква, кукурудза.

Українці живуть у стані стресу більше року. Але кожному необхідно дбати про себе та своє здоров'я за будь-яких умов. Спорт і правильне харчування поліпшують самопочуття протягом дня. Про продукти, які впливають на наш настрій розказала дієтолог Світлана Фус.

Зараз ви читаєте новину «П'ять продуктів, які затримують воду в організмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі