пʼятниця, 12 квітня 2024 09:00

Який напій зміцнить імунітет навесні. Ви здивуєтесь

Який напій зміцнить імунітет навесні. Ви здивуєтесь
Кава з лимоном: назвали головну користь Фото: pinterest

У весняний сезон застуд шанувальники кави можуть зміцнювати свій імунітет саме цим напоєм.

Кава стане кориснішою, якщо додасте один компонент. Йдеться про лимон.

Як зазначають медики, цитрус допомагає наситити каву антиоксидантами, які допомагають запобігти передчасному старінню, зміцнюють імунітет, насичують вітаміном С. Все це особливо корисно у сезон застуд, пише pixelinform.

Саму по собі каву також можна назвати корисним продуктом, оскільки в зернах є цинк, залізо, вітаміни групи В. Але це не всі плюси напою. Така суміш кави та лимона допомагає покращити обмін речовин.

Міцну каву рекомендується запивати водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка кава здатна продовжити життя. Висновок науковців

Фахівці нагадують, що кофеїн добре стимулює кровотік, у тому числі через нирки, тому має сечогінну дію і виводить рідину. Це особливо корисно для тих, хто страждає від набряклості.

При цьому важливо не переборщувати із напоєм. За добу не варто випивати більше трьох чашок кави. При цьому не варто замінювати чашкою напою, що бадьорить, повноцінний сніданок.

Любителі кави менше схильні до розвитку діабету 2 типу. Такі висновки науковці зробили після проведеного дослідження.

Люди, які п'ють три-чотири чашки кави щодня, мають на 25% менший ризик захворіти ніж ті, хто взагалі не вживає цей напій.

Але варто не забувати, цей напій може викликати порушення сну, посилити тривожність і викликати головний біль, нудоту та інші побічні ефекти.

Зараз ви читаєте новину «Який напій зміцнить імунітет навесні. Ви здивуєтесь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі