вівторок, 09 квітня 2024 09:40

Яйце чи омлет: науковці поставили крапку, що корисніше їсти на сніданок

Яйце чи омлет: науковці поставили крапку, що корисніше їсти на сніданок
на сніданок краще не куштувати смажені яйця Фото: pinterest

Найпопулярніший сніданок в українців - омлет або яєшня.

Але одна з цих страв навряд чи можна назвати корисною.

Якщо ви щоранку готуєте собі смажене яйце, то відмовтеся від цієї звички, пише pixelinform.

Краще зробіть своїм традиційним сніданком омлет: ця страва не матиме настільки негативного впливу на організм.

Чим погана яєчня

Яєчня - погана страва, у процесі смаження виділяються речовини, які прискорять процес старіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палянички з черемшею на кефірі: як приготувати ароматну випічку за рецептом судді Мастер-шефу

А ось омлет у цьому плані набагато кращий. Експерти зазначають: страву можна приготувати, не використовуючи багато олії. Крім того, у разі омлету можна вибрати такий варіант термічної обробки, як запікання, а не смаження.

Коли йдеться про сніданок, важливо обирати корисні продукти. Здоров'я організму залежить безпосередньо від якості споживаної їжі. Корисний сніданок з яєць можна зробити дуже швидко.

Даний продукт багатий на білки і жири, містить мінімум вуглеводів. До складу входять антиоксиданти, амінокислоти, а також вітаміни В12 і D. Яйця є джерелом мікроелементів: кальцій, магній, цинк, залізо і фосфор.

Зараз ви читаєте новину «Яйце чи омлет: науковці поставили крапку, що корисніше їсти на сніданок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі