понеділок, 08 квітня 2024 09:50

Палянички з черемшею на кефірі: як приготувати ароматну випічку за рецептом судді Мастер-шефу

Палянички з черемшею на кефірі: як приготувати ароматну випічку за рецептом судді Мастер-шефу
Палянички з черемшою на кефірі: встигніть приготувати духм'яну випічку у весняний сезон Фото: Instagram

Сезон черемші у самому розпалі. Всі знають, що перші ароматні пагони черемші чи його ще називають ведмежим часником, занесені в Червону книгу України. Але любителі цієї зелені не гребують приготувати з нього весняні страви, які багаті вітамінами. Фермери залюбки вирощують і допомагають з цим цінним суперфудом.

Приготуйте палянички з черемшею на кефірі за рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського.

"Їдять черемшу і свіжою - цілком чи у салатах і смаженою як частина гарніру чи з омлетом, а я приготував легкі і швидкі палянички на пательні", - каже Володимир Ярославський

Інгредієнти

Тісто:

180 г кефіру

270-290 г борошна (Зернарі)

5 г розпушувача

сіль за смаком.

Начинка:

70 г черемші

70 г петрушки

70 г кисломолочного сиру

70 г твердого сиру

30 г олії, сіль, перець

50 г лісових горіхів - за бажанням.

Як приготувати

Замішайте тісто. У кефір кидайте сіль та розпушувач, одразу засипайте борошном і вимішуйте пару хвилин руками тісто, поки не стане однорідним, підсипайте борошном, накрийте рушником чи плівкою і дайте відпочити.

Промиту петрушку та черемшу подрібніть у блендері разом з кисломолочним сиром і олією. Можна експериментувати і додати горіхи та спецією хмелі-сунелі.

У подрібнену начинку додайте тертий твердий сир та сіль та перець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З рум'яною скоринкою та м'який усередині: як спекти запашний хліб, коли нема газу та електроенергії

Тісто поділіть на вісім частин. Кожну розвалкуйте, покладіть в в середину начинку, защепіть краї. Поклав защипом униз і розкачайте ще раз тоненько, десь до 5 мм.

Готую палянички на пательні. На середньому вогні, підсмажуйте з однієї сторони, потім з іншої і повторіть так ще раз - палянички прямо надуваються.

Викладайте на тарілку і кожну ще гарячою змащуйте вершковим маслом.

Паляниця смакує гарячою, коли сир ще тягнеться.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Volodymyr Yaroslavskyi (@yaroslavskyi_vova)

Поради

Зелень можна брати будь-яку - від кропу до шпинату - смачно коли мікс.

Горіхи - можна і без них.

Сир - можна додавати і моцарелу і замінювати на ваш улюблений.

Піца - одна з найпопулярніших страв у всьому світі, яка завоювала серця мільйонів людей.

Gazeta.ua пропонує три найцікавіших рецепти приготування цієї ситної запашної страви.

Зараз ви читаєте новину «Палянички з черемшею на кефірі: як приготувати ароматну випічку за рецептом судді Мастер-шефу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі