четвер, 19 березня 2020 11:52

Заморських продуктів вистачить усім - Нефьодов розповів про рекордний імпорт у березні

З початку березня до України завезли 158 тис. т продуктів на $211 млн. Це на 40 тис. т більше порівняно з аналогічним періодом 2019-го.

"Для тих, хто панічно скуповує особливі імпортні спагеті та консерви з тунця, - не хвилюйтеся, заморських продуктів вистачить усім. Завезли майже 8 тисяч повністю заповнених фур на 20 тонн. У цьому зростанні є певна частка детінізації, бо істотне зростання бачимо з початку року щодо всіх контрабандоризикових товарів", - написав у Facebook голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

Автор: facebook.com/max.nefyodov
  Імпортували борошно, фрукти та горіхи, овочі, свіжу рибу, каву, чай, алкогольні та безалкогольні напої.
Імпортували борошно, фрукти та горіхи, овочі, свіжу рибу, каву, чай, алкогольні та безалкогольні напої.

З початку березня Україна закупила за кордоном 3,2 тис. т сирів, яєць, меду. Це на 312% більше, ніж за аналогічний період торік. Обійшлися ці продукти $13,6 млн.

Також імпортували борошно, фрукти та горіхи, овочі, свіжу рибу, каву, чай, алкогольні та безалкогольні напої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АТБ подвоює складські запаси продуктів і вживає заходів щодо захисту покупців від спекулянтів і панікерів

"Нова митниця знає про черги з вантажівок, які утворилися внаслідок ретельнішої дезінфекції. На ранок 19 березня на Ягодині 350 вантажівок стояли на в'їзд до України, 750 — на виїзд. Краковець: 310 — на в'їзд до України, 430 — на виїзд. Рава-Руська: 110 — на в'їзд до України, 360 — на виїзд. Домовляємося із польськими колегами, як можна пришвидшити процес проходження контролю", - говорить Нефьодов.

Додає, що вантажівки, які було заблоковано на кордоні Італії та Словенії, повернулися в Україну.

Через стрімке зростання попиту у зв'язку з коронавірусом подорожчали лимони. Ціна зросла на 12-15%. У середньому лимони продають по 45-55 грн/кг. Найдешевша продукція з Туреччини. Дорожче продають іспанські лимони.

Зараз ви читаєте новину «Заморських продуктів вистачить усім - Нефьодов розповів про рекордний імпорт у березні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі