вівторок, 02 квітня 2019 12:26

Що впливатиме на гривню найближчі місяці

Що впливатиме на гривню найближчі місяці
Навесні знижуються закупівлі газу. Це також зменшує попит на валюту. Фото: minfin.com.ua

Найближчі місяці ситуація на валютному ринку буде стабільною. Гривня не девальвуватиме.

"Продовжиться експорт сільгосппродукції. Торік урожай зерна був рекордним - на рівні 70,1 мільйонів тонн. Отримали найвищі в історії показники валового збору кукурудзи, сої, соняшнику. Крім того, починається сезонне підвищення попиту на продукцію і напівфабрикати з чорних металів. Тобто приплив валюти від експортної виручки протягом весни прогнозується непоганий", - написав у Facebook голова ради НБУ Богдан Данилишин.

Навесні знижуються закупівлі газу. Це також зменшує попит на валюту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар тримається: скільки коштує валюта 2 квітня

"Риторика керівництва основних центральних банків світу засвідчує, що підвищення ставок і посилення монетарної політики, швидше за все, не буде ні в США, ні у Великобританії, ні в зоні євро. Тому ставлення фінансових спекулянтів до ринків, що розвиваються буде поліпшуватися. В Україні це може привести до того, що частина коштів, отриманих від погашення короткострокових облігацій внутрішнього займу не буде конвертована в іноземну валюту. Гроші інвестують у боргові держпапери нашої країни", - додає Данилишин.

За його словами, на курс валют впливатиме продовження співпраці України з МВФ.

У березні гривня подешевшала на 1,3% - до 27,21 грн/дол. Щоправда зросла на 0,3% до євро - до 30,57 грн. З початку року національна валют зміцніла до долара на 1,7%, до євро - на 3,6%.

Зараз ви читаєте новину «Що впливатиме на гривню найближчі місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі