середа, 19 лютого 2020 19:20

Скільки платять за комунальні послуги в різних країнах
5

На комунальні послуги українці витрачають щомісяця 17% сімейного доходу. Жителі Норвегії за комуналку віддають- 31%, Данії - 29%, Фінляндії - 28%, Великобританії - 27%. Найменша частка витрат за житло і комунальні послуги на Мальті - 10% від місячної зарплати.

Gazeta.ua запитала українців, що живуть закордоном, скільки платять за комунальні послуги.

"В Норвегії все на електриці. Тому наші рахунки це виключно ціна електрики та за вивіз сміття. Рахунок приходить спільний. У нас електрична система обігріву, підігрів води. Вода, до речі, безкоштовна і очищена за спеціальною технологією, вважається питною. Взимку платимо за комуналку $350. Влітку – $120. Цікаво, що сталої ціни на електрику нема. Вартість залежить від погоди та рівня води у річках. Коли води багато, електростанції виробляють більше енергії. Тому вона дешевша. Також ціна електрики різна в кожній з областей", - розповідає Тетяна Зелінська. Живе у норвезькому місті Фредрікстад.

  Тетяна Зелінська, Норвегія
Тетяна Зелінська, Норвегія

В Ізраїлі газ використовують лише для приготування їжі. Кубометр обійдеться у $6.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіст пояснив, як правильно рахувати доходи українців

"На електрику є знижки для пенсіонерів. Приблизно до 10%. Вона тут дорога. Щомісяця платіж складає $170-200. Вода - близько $45. Є ще додатковий платіж – арнона. Це податок на землю, на якій збудований будинок. Платиш, навіть якщо це багатоповерхівка. Щомісяця за трикімнатну квартиру віддаємо $225", - говорить Наталія Давід з Тель-Авіву.

  Наталія Давід, Ізраїль
Наталія Давід, Ізраїль

Ольга Кріп живе в Нью-Йорку, США. Зазначає, що комунальні платежі залежать від рівня доходу. Люди з високими статками платять більше.

  Ольга Кріп, США
Ольга Кріп, США

"Наша родина має $42 тисячі річного доходу. Це нижче середнього. Живемо в будинку площею 150 квадратів. За телевізійні канали сплачуємо $120, два мобільні телефони - $140. Вода - $20-30 влітку, взимку - $40-60. Вода йде лише холодна, кожен має бойлер. Електрика $100-120 за використані кіловати. Плюс плата за транспортування. Кіловат електрики коштує $0,13. Опалюємо спеціальною оливою. Є баки, куди її заливають, мотори і система вентиляції, подачі теплого повітря. Взимку виходить $2-4 тисяч. У кварталах, де є газ, опалення дешевше - $400-700", - каже Ольга.

У Туреччині комунальні послуги в середньому обходяться в $100. Найдорожче коштує газ. Куб обійдеться в $0,8.

  Діна Демір, Туреччина
Діна Демір, Туреччина

В Польщі за газ, електрику і воду платять у середньому $120.

"Дороге опалення. Подається централізовано. В середньому рахунок приходить на близько $80", - додає Сергій Любоцький. Живе у Познані.

  Сергій Любоцький, Польща
Сергій Любоцький, Польща

Середній рахунок українців за послуги в трикімнатній квартир і на родину з чотирьох осіб складає $97.

Зараз ви читаєте новину «Скільки платять за комунальні послуги в різних країнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі