понеділок, 04 березня 2024 19:47

Apple оштрафували на €1,8 млрд

Apple оштрафували на €1,8 млрд
Apple зловживала домінантним становищем на ринку розповсюдження потокових музичних програм через App Store, заявили в Єврокомісії. Фото: pixabay.com

Європейська комісія оштрафувала американську компанію Apple Inc. на €1,84 млрд за зловживання домінуючим становищем на ринку музичних стримінгових сервісів для користувачів пристроїв iPhone та iPad.

Про це Єврокомісія повідомила у понеділок.

У межах антимонопольного розслідування Єврокомісія встановила, що компанія Apple у цифровому магазині App Store вдалася до обмеження щодо розробників застосунків, які не дозволяли їм інформувати користувачів про альтернативні і дешевші послуги передплати на музику, доступні поза App Store.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остаточне рішення. Україна отримає від ЄС 50 мільярдів євро

"Протягом 10 років Apple зловживала своїм домінантним становищем на ринку розповсюдження потокових музичних програм через App Store. Вони зробили це, обмеживши розробників від інформування споживачів про альтернативні, дешевші музичні послуги, доступні за межами екосистеми Apple", - заявила виконавча віцепрезидентка, відповідальна за конкурентну політику, Маргрете Вестагер.

Apple заявила, що подасть апеляцію на рішення Єврокомісії.

У заяві компанія сказала, що регулятори не змогли "викрити жодних достовірних доказів шкоди споживачам і ігнорують реалії ринку, який процвітає, конкурентоспроможний і швидко зростає".

У вересні Apple представила лінійку смартфонів iPhone 15. Йдеться про базові iPhone 15 та 15 Plus, а також iPhone 15 Pro та Pro Max.

Торік влітку корпорація презентувала 15-дюймову версію MacBook Air. Ноутбук – у чотирьох кольорах.

Зараз ви читаєте новину «Apple оштрафували на €1,8 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі