четвер, 18 квітня 2024 17:14

Як купити криптомонету на різних біржах - пояснення експертки

Як купити криптомонету на різних біржах - пояснення експертки
У світі криптовалют є багато інноваційних програм, які дозволяють учасникам використовувати можливості, надані новою цифровою економікою. Фото: Pixabay

Централізовані та децентралізовані біржі криптовалют відрізняються за кількома ключовими параметрами, тому і придбання криптомонети на цих платформах різниться. Про це розповіла співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Сoncord Fintech Solutions Олена Сосєдка.

Експертка пояснила, що централізовані криптобіржі - це онлайн-платформи для покупки, продажу та обміну криптовалюти, якими управляють компанії і контролюють ваші операції та зберігання грошей (наприклад, Binance та Coinbase). Проте є й ризики зберігання коштів на таких платформах.

"FTX була однією з найбільших централізованих бірж, яка раптово збанкрутувала, що призвело до заморозки та втрати коштів користувачів. Цей випадок наголошує на ризиках, пов'язаних із зберіганням активів на централізованих платформах, де користувачі не контролюють свої кошти безпосередньо", - розповіла Сосєдка в коментарі УНН.

За її словами, децентралізовані біржі криптовалют - це платформи, на яких користувачі можуть взаємодіяти безпосередньо між собою без посередників. Наприклад, такі біржі як Uniswap, дозволяють користувачам обмінювати криптовалюти безпосередньо через свої цифрові гаманці, такі як Metamask, без необхідності реєстрації або верифікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слугу народу" зловили на оборудках з криптовалютою. Сума вас вразить

Також Сосєдка розповіла, що у світі криптовалют є багато інноваційних програм, які дозволяють учасникам в повному обсязі використовувати можливості, надані новою цифровою економікою, наприклад, фантокери, NFT тощо.

Наприклад, фантокени - це спеціальні цифрові монети, якими, наприклад, фанати спорту можуть обирати дизайн форми команди. NFT (невзаємозамінні токени) - це унікальні цифрові активи, пов'язані з мистецтвом, колекційними предметами та навіть ігровими елементами. Ігри на основі технології Play-to-Earn, такі як Axie Infinity, дозволяють гравцям заробляти реальні гроші, виконуючи завдання та продаючи чи обмінюючи свої NFT.

"Криптовалюти та блокчейн пропонують нові можливості для інвестицій, управління активами та навіть розваг. Розуміння різноманітності секторів у цьому просторі - від централізованих та децентралізованих платформ до інноваційних програм - дозволяє учасникам ширше використовувати можливості, що надаються новою цифровою економікою", - наголосила експертка.

Також Сосєдка надала покрокові інструкції, як купити криптовалюту на централізваних та децентралізованих біржах.

Інструкція для централізованих бірж (на прикладі Coinbase)

  1. Реєстрація облікового запису: Перейдіть на сайт Coinbase і створіть обліковий запис, заповнивши необхідні поля (електронна пошта, пароль).

  2. Верифікація: Для покупки криптовалюти необхідно пройти процес верифікації. У вас можуть попросити фотографію паспорта або посвідчення водія.

  3. Підключення способу оплати: Додайте вашу банківську картку (але не українського банку) або банківський рахунок до вашого облікового запису в Coinbase. Це дозволить робити покупки безпосередньо з вашого банківського рахунку чи картки.

  4. Покупка криптовалюти: Після додавання способу оплати та верифікації перейдіть до розділу покупок, оберіть криптовалюту, яку хочете купити (наприклад, Bitcoin), введіть суму покупки та підтвердіть транзакцію.

Інструкція для децентралізованих платформ (на прикладі Uniswap)

  1. Налаштування гаманця: Для початку вам потрібен сумісний з Ethereum гаманець, наприклад MetaMask. Встановіть розширення MetaMask у ваш браузер та створіть гаманець.

  2. Покупка Ethereum: Оскільки більшість транзакцій на Uniswap відбуваються через Ethereum, вам потрібно спочатку купити Ethereum через централізовану біржу або інші сервіси та перевести його на ваш MetaMask гаманець.

  3. Перехід на Uniswap: Зайдіть на сайт Uniswap та підключіть ваш гаманець, використовуючи кнопку "Connect Wallet".

  4. Обмін на іншу криптовалюту: Виберіть Ethereum як вихідну валюту та криптовалюту, яку хочете купити, як цільову валюту. Введіть кількість Ethereum, яку потрібно обміняти, і підтвердіть транзакцію. Uniswap автоматично обробить обмін, і нова криптовалюта з'явиться у вашому гаманці.

Майнінг біткоїна вже не є вигідною справою для звичайних людей.

Навіть компаній-майнерів можуть дуже скоро почати зазнавати збитків, якщо курс не зросте, йдеться у дослідженні фінансової компанії Cantor Fitzgerald.

Проблеми можуть статися у майнінгових компаній Marathon Digital, Riot Platforms та Core Scientific. Найбільш уразливими виявляться Argo Blockchain та Hut 8.

Зараз ви читаєте новину «Як купити криптомонету на різних біржах - пояснення експертки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі