субота, 15 лютого 2020 16:48

Зеленський анонсував запуск діалогової платформи "Мир Донбасу"

Зеленський анонсував запуск діалогової платформи "Мир Донбасу"
В Україні створять Національну платформу примирення і єдності. Фото: Reuters

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на безпековій конференції у Мінську анонсував створення громадської діалогової платформи "Мир Донбасу".

До неї мають бути залучені мешканці ОРДЛО і переселенці, передає УНІАН.

"Я багато разів спілкувався зі звичайними людьми з тимчасово окупованих територій. Та об'єктивно голос Донбасу – це не тільки їхня думка. Це ще як мінімум півтора мільйона донеччан і луганців, які були змушені покинути свій рідний дім. Саме тому ми ініціювали створення громадської діалогової платформи "Мир Донбасу", до якої вони мають бути залучені", - наводить Офіс президента цитату Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак про вибори на Донбасі: У нас є чіткий план

Учасників платформи залучать до консультацій на мінському майданчику та до обговорення свого майбутнього у складі єдиної України.

Радник секретаря РНБО з питань реінтеграції і відновлення окупованих територій Донбасу Сергій Сівохо анонсував презентацію Національної платформи примирення і єдності у Києві перед з'їздом партії "Слуга народу".

Восени в Україні мають відбутися місцеві вибори на території всієї держави, включно з тимчасово окупованими територіями Донбасу і Криму. Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський анонсував запуск діалогової платформи "Мир Донбасу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі