неділя, 31 березня 2024 19:10

Як часто мити голову: перукарі радять "прислухатись" до свого волосся

Як часто мити голову: перукарі радять "прислухатись" до свого волосся
Перукарі радять мити голову кожні 2-3 дні фото: ukr.media

Чим рідше мити волосся шампунем, тим це буде краще для вашого волосся.

Немає однозначної відповіді на питання, як часто люди повинні мити голову шампунем. Можливо, не потрібно робити це так часто. Зазвичай це зводиться до особистих уподобань. Просто погляньте на свій тип волосся і вибір укладання, пише glavred.

Як часто потрібно мити голову:

"Я завжди говорила, що можна кілька днів не користуватися шампунем. Для нормального волосся з точки зору жирності та середньої щільності я іноді раджу своїм клієнтам не мити волосся шампунем якомога довше", — говорить Аллі Вебб, професійний перукар і засновник Drybar в США.

Занадто часте миття голови може призвести до того, що волосся стане менш пишним.

Чому потрібно рідше мити голову?

Шампунь затримує жир, тому, якщо ви робите це занадто часто, ви можете висушити волосся, зробивши його схильними до ламкості.

"Волосся виробляє натуральне масло, яке називається шкірним салом, а шампунь — це емульгатор, який захоплює і вловлює надлишок олії, бруд і залишки продукту, які потім змиваються, щоб очистити волосся", — говорить Анжела Лемб, доктор медичних наук, доцент дерматології в медичній школі в Нью-Йорку.

Тільки невелика група людей потребує щоденного миття шампунем, наприклад, у тих, у кого дуже тонке волосся, у тих, хто багато тренується і пітніє, або у тих, хто живе в дуже вологих місцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять простих порад, які допоможуть відростити довге і густе волосся у домашніх умовах

Якщо у вас жирна шкіра голови, щоденне миття необхідне. Іноді люди думають, що у них суха шкіра голови, тому що у них є лупа, але в таких ситуаціях корисно і більш часте миття.

Скільки разів найкраще мити голову?

Для середньостатистичної людини, мити голову через день або кожні два-три дні без миття, в цілому нормально.

Загальних рекомендацій немає. Якщо волосся помітно жирне, шкіра голови свербить або лущиться через бруд — це ознаки того, що пора мити волосся шампунем.

"Якщо ви укладаєте волосся або використовуєте нагріті інструменти для укладання, найголовніше, що я кажу людям, — це переконатися, що ваше волосся надзвичайно чисте.

Незалежно від того, як почувається ваше волосся, ніколи не робіть паузи для миття голови довше 14 днів".

Доглянутий та здоровий вигляд волосся залежить від самопочутя людини. Стрес, шкідливе харчування, нестача вітамінів та брак води можуть призвести до ламкості та випадіння.

Щоб підтримувати шевелюру в доглянутому стані варто використовувати маски та скраби. Їх можна зробити в домашніх умовах. П'ять ефективних масок від випадіння та посічених кінчиків підготувала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як часто мити голову: перукарі радять "прислухатись" до свого волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі