"Слуги" хочуть легалізувати відкуп від мобілізації. Чому це не ок

1917 року в Сполучених Штатах під тиском громадськості скасували правило "плати або служи", а ось національну мобілізаційну лотерею зберегли і розвинули

"Слуги народу" пропонують легалізувати відкуп від мобілізації. Ціна життя і смерті за версією Офісу президента - 30-35 тис. грн податків із працівника на місяць, за версією Верховної Ради - 20 тис. грн фіксованого "добровільного" податку.

Дешево. Зараз ціна "білого квитка" на чорному ринку значно вища.

У разі ухвалення закону про мобілізацію з такими опціями очікується надходження до бюджету додаткових 200-350 млрд грн на рік. Що сумнівно: далеко не кожен бізнес зможе заплатити, а зростання цін, яке стимулює такий "податок", призведе до стрімкого зубожіння населення, падіння купівельної спроможності та зменшення надходжень до бюджету.

Про справедливість мобілізації взагалі доведеться забути. Якщо можна відкупитися за гроші від захисту своєї країни і нації, то чи треба тоді ЦЕ захищати?..

Про справедливість мобілізації взагалі доведеться забути. Якщо можна відкупитися за гроші від захисту своєї країни і нації, то чи треба тоді ЦЕ захищати?..

1917 року в Сполучених Штатах під тиском громадськості скасували правило "плати або служи", а ось національну мобілізаційну лотерею зберегли і розвинули. У разі великої війни в Штатах мобілізації підлягають усі, починаючи з 18 років, незалежно від товщини гаманця, і навіть іноземці, які проживають понад рік на території країни.

Вирішити питання з мобілізацією можна досить просто. По-перше, поставити всіх військовозобов'язаних на облік. По-друге, запровадити жорстке покарання за ухилення від мобілізації - 5 років трудових таборів з ураженням у правах на 10 років. По-третє, провести національну лотерею, бо жити хочуть всі, і нехай випадок вирішить, кому жити, а кому помирати. По-четверте, ухилянтів, засуджених до таборів, відправляти відбувати покарання на будівництві оборонних укріплень, військових заводів і відновленні зруйнованих об'єктів.

Тоді будуть і бійці, і укріплення, і гроші в бюджеті, які збережуться у вигляді мінімізації витрат на будівництво та відновлення.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі