Чим корисний ананас і кому він протипоказаний

Цей фрукт може зайняти гідне місце на вашому столі

Поговорімо про ананас. Ви любите цей фрукт? Не раз чула питання про те, чи правда те, що ананас "спалює жир", на що я в сотий раз відповім: жир спалює збалансоване харчування та спорт. Але все ж таки, поговоримо про корисні властивості цього фрукта та про протипоказання.

В ананасі міститься ензим бромелаїн, якому і приписують "жироспалювальні" властивості. Ця речовина міститься у всіх частинах ананасу – і в м'якоті, і в стеблі, які і є сировиною для виробництва цього ензиму. Бромелаїн має протизапальну та протинабрякову дію, але ці його властивості можна відчути тільки при систематичному прийомі та у певних концентраціях. З'ївши шматочок ананаса, навряд чи можна зняти запалення.

Рекомендую вживати його так само, як і інші фрукти – по 200-250 г на день

І все ж, це смачний та корисний фрукт, і він може зайняти гідне місце на нашому столі. Я рекомендую вживати його так само, як і інші фрукти – по 200-250 г на день. Потрібно пам'ятати, що це солодкий фрукт, вміст простих вуглеводів у ньому – 11-12 г на 100 г продукту, тому зловживати ним не варто, особливо тим, хто слідкує за своєю вагою. Також слід бути обережним і тим людям, які мають проблеми з травною системою або схильність до алергії. Подразнення слизових оболонок шлунка при вживанні ананасу відбувається через великий вміст у продукті органічних кислот.

Хочу поділитися з вами незвичайним рецептом.

Курячі цукерки з каррі та ананасом

Інгредієнти:

250 г відвареної курячої грудки

100 г м'якоті ананасу

150 г м'якого вершкового сиру

2 ст. л. густого натурального йогурту

1 ст. л. порошку каррі

середня жменя горіхів (мигдаль або кешью)

50 г кокосової стружки

соус для подачі

Приготування:

Дрібно наріжте куряче філе. Дуже дрібно порубайте горіхи – ножем або блендером. Розімніть сир із йогуртом виделкою. Куряче філе подрібніть блендером або пропустіть через м'ясорубку. Змішайте куряче філе, сир з йогуртом, горіхи та каррі. Добре перемішайте масу до однорідності. М'якоть ананаса наріжте кубиками в 5 мм. Зачерпуючи курячу масу столовою ложкою, формуйте кульки розміром з волоський горіх і вкладайте всередину кожної шматочок ананаса. Обвалюйте кульки в кокосовій стружці, а потім поставте блюдо з курячими цукерками в холодильник на 2 години. Подавайте із соусом.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі