Президент должен прекратить антиконституционное "объединение общин"

Это уничтожает села и разрушает украинскую государственность

Понад двісті сільських голів та депутатів сільрад з усіх кінців України звернулися до президента Зеленського із закликом негайно припинити антиконституційне і насильницьке "об'єднання громад", яке знищує села і руйнує українську державність, та провести реальну, а не фейкову децентралізацію влади.

Селяни підкреслюють, що це є службовим обов'язком президента України як глави держави і гаранта додержання Конституції України, та прямо вказують, як це зробити - указами президента та його законопроектами.

Вельмишановний пане Президенте України!

Ми, сільські голови і депутати сільрад, прямі представники українського селянства, звертаємося до Вас як до глави держави і гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина із закликом здійснити наступні надважливі для України заходи:

1. Негайно припинити порушення наших конституційних прав і свобод, знищення українського селянства, повалення конституційного ладу України, що вчиняються політиками і держслужбовцями шляхом так званого добровільного "об'єднання громад".

Повернути усім існуючим сільрадам усі раніше відібрані у них повноваження і юрисдикцію

2. Негайно провести реальну децентралізацію влади, а саме повернути усім існуючим сільрадам усі раніше відібрані у них повноваження і юрисдикцію - в тому числі право розпорядження землями та природними ресурсами на всій території сільради, з територією за межами села включно, та право на однакові з так званими містами обласного значення джерелами бюджетних надходжень.

Тільки повернення усім сільрадам повноважень і юрисдикції, яких вони були позбавлені в минулі роки в процесі централізації, узурпації влади, та наділення їх новими повноваженнями відповідно до вимог часу дійсно буде децентралізацією влади. Все, що під цією назвою відбувалося в минулі роки, є вищезазначеними тяжкими антинародними злочинами - і нічим іншим.

Ви тільки вдумайтеся:

- понад третина населення України, що є селянами, з лютого 2015 року внаслідок явно антиконституційних змін законодавства і протиправних діянь органів влади позбавлені права на місцевий референдум - результати якого тільки й можуть бути підставою для "об'єднання громад";

- зміст та обсяг існуючих політичних прав мільйонів селян внаслідок ліквідації тисяч сільрад різко звужуються. Сільська громада позбавляється конституційного права на власний представницький орган влади, можливості селян бути обраними до місцевого органу влади у рази зменшуються, доступність влади втрачається, можливості отримання громадянами послуг органів влади на порядки погіршуються.

- внаслідок ліквідації тисяч сільрад грубо порушується визнаний і діючий у всьому цивілізованому світі принцип повсюдності влади, який полягає у наявності виборного органу влади у кожній громаді;

- у селах, де ліквідовано сільради і відповідні місцеві бюджети, автоматично щезають школи, дитсади, ФАПи, клуби, пошти й усі інші соціальні заклади, внаслідок чого завдається колосальної шкоди умовам проживання людей, народжуваності та здоров'ю дітей, селяни позбавляються можливості існування;

Жодної добровільності у так званому добровільному "об'єднанні громад" не було й нема

- жодної добровільності у так званому добровільному "об'єднанні громад" не було й нема - воно проводиться під шаленим адміністративним тиском, шляхом обманів та утисків. Головним аргументом шантажу є субвенції: не погодишся на "об'єднання" - залишишся без фінансування;

- жодного реального "об'єднання громад" внаслідок цієї псевдореформи ні де-юре, ні де-факто не відбувається - і відбутися не може апріорі. По-перше, таких одиниць адміністративно-територіального устрою, як "об'єднані територіальні громади", нема й не може бути, тому що громади - це люди, а не якісь земельні масиви. По-друге, розташовані одна поблизу іншої легітимні сільські громади, більшості з яких вже сотні років, маючи суміжні території, після "добровільно-примусового об'єднання" продовжують існувати як самостійні суб'єкти права. Вони й далі мають продовжувати існувати - тому що історично сформований баланс їх територіальних інтересів є запорукою територіальної цілісності та соборності України.

Відтак, вся суть "об'єднання" полягає тільки в тому, щоб дати трохи більше коштів так званому адміністративному центру фейкової "ОТГ" - за рахунок приречення решти "членів ОТГ" на вимирання;

- жодної необхідності в "об'єднанні громад" з метою досягнення їх фінансової спроможності нема, ця надумана причина є повною маячнею. Скільки голих і босих не об'єднуй, вони від того ні поодинці, ні гуртом багатшими не стануть. Запорукою фінансової самодостатності сільської громади є в першу чергу не її чисельність, а повноправність сільської громади і відповідної сільради на всій їхній території, з усією територією сільради (читай - сільської громади) за межами села включно.

Будуть повноваження - будуть гроші, і не треба буде нікого насильно "об'єднувати".

Будуть повноваження - будуть гроші, і не треба буде нікого насильно "об'єднувати"

Припинити ці кричущі порушення - Ваш службовий обов'язок як глави держави і гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина. Відповідні повноваження Ви маєте. Зробити все необхідне можна швидко і легко: указами Президента України терміново зупинити дію актів Кабміну, що стосуються "об'єднання громад", та скасувати акти державних адміністрацій із цих же питань - вони всі є наскрізь антиконституційними. А потім і закони привести у відповідність до інтересів народу та Конституції України.

Так само швидко, належними юридичними заходами, можна провести справжню децентралізацію влади, встановити реальне народовладдя, демократію, що Ви обіцяли під час виборів. Просимо долучити наших представників до роботи над проектами відповідних актів.

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі