суббота, 15 сентября 2012 10:00
Юрій Стригун
Юрій Стригун
Юрій Стригун

Терплять і плюються

У четвер день видався важкий від самого початку. Зранку міліція перекрила рух бульваром Шевченка в Черкасах. Уся центральна площа забита вщерть жовтими шкільними автобусами. Обабіч, удаючи, що це їх не стосується, стоять намети й прапороносці Партії регіонів.

– Як набридла ця показуха, – ­обурюється жінка, що стоїть поруч. – Сил нема терпіти.

На паралельній до бульвару вулиці Хрещатик ремонтники асфальтують дорогу. По всьому місту – страшенні затори. Водії лютують. На святковому мітингу губернатор Сергій Тулуб всує згадує "особисто президента Віктора Федоровича Януковича". У нього президент – ледь не в кожному реченні. Водії їдуть і терплять, перехожі – плюються.

Однак біда не приходить одна. ­Увечері телефонує дружина.

Губернатор згадує "особисто президента Віктора Федоровича Януковича"

– Юро, підійди, будь ласка, на сьому годину до "Ельдорадо". Я замість піаніно взяла за 6 тисяч електронну "Ямаху". Нехай наша Світланка продовжує ходити на музику й учитися грати.

Від такої новини я впадаю в прострацію. У 9-річної Світлани музичного таланту не набагато більше, ніж у мене. Однак жінка третій рік мучить її музикою. Водночас я ще не розрахувався з боргами за квартиру. Досі винен 4 тисячі доларів. З кожної зарплати несу кредиторам і радію, що борг зменшується. І тут таке…

Увечері крекчучи заносимо кляту "Ямаху". Це бачать сусіди, які, як на зло, вийшли з квартири. На їхніх обличчях легкі усмішки й самозадоволена іронія.

– Радійте, радійте, – думаю. – ­Побачимо, що ви заспіваєте через півроку суцільних концертів.

Чомусь упевнений, що в сусідів терпіння виявиться значно менше, ніж у тих, хто плюється на площі та об'їжджає владу десятою дорогою.

Сейчас вы читаете новость «Терплять і плюються». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи