суббота, 21 июня 2014 09:15
Юрій Стригун
Юрій Стригун
Юрій Стригун

Слабка економіка

Минулої п'ятниці терористи в Луганську збили наш літак. Коли Україна сумувала з приводу загибелі півсотні військових, росіяни погано стримували свою радість. На телеканалі "Россия-24" експерти розповідали про погану військову підготовку наших льотчиків, про майстерність "ополченцев" і навіть про те, що літак нібито збили львівські десантники, які не любили дніпропетровських. Потім довго просторікували, коли ж у нас зовсім закінчаться літаки, бо побудувати нові Україні не дозволить занадто слабка економіка.

Увечері тема змінилася. Розлючений натовп у Києві ледь не взяв штурмом російське посольство. Телеканал "Россия" транслював репортаж зі столиці України. Людей на вулиці прибуває, а міліція не збирається захищати посольство, повідомляв тремтячим голосом його працівник на прізвище Грішин.

У далекому 1829 році російський посол і за сумісництвом поет Олександр Грибоєдов вів зухвалу політику в Тегерані, столиці Персії. Доходило до того, що переховував в амбасаді жінок-утікачів із гаремів, а потім переправляв їх до Росії. Розлючені перси прийшли під стіни посольства. Росіяни відкрили вогонь. Перси розгромили амбасаду. Вбили всіх, хто там перебував, а тіло Грибоєдова кілька днів волочили вулицями Тегерана. Згодом, для замирення, шах подарував царю Миколі І діамант із корони Великих Моголів.

Під час п'ятничного штурму російський посол Михайло Зурабов вочевидь теж приміряв на свою голову лаври Грибоєдова. У найкритичніший момент, можливо, згадував і про діамант. Однак історія навряд чи повториться. По-перше, Зурабов – фігура не рівня Грибоєдова. А по-друге, усі вільні кошти наш уряд спрямує на будівництво літаків.

Сейчас вы читаете новость «Слабка економіка». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі