четверг, 25 декабря 2008 17:34

Валерій Лохов зібрав 700 кілограмів квіткового пилку

Валерій Лохов зібрав 700 кілограмів квіткового пилку

Вінничанин 52-річний Валерій Лохов став переможцем обласного конкурсу на найкраще підсобне господарство з виробництва меду. Чоловік 23 роки займається бджільництвом. Має 200 бджолосімей.  Цьогоріч зібрав на пасіці 7 т меду та 700 кг пилку.

— За фахом я — інженер по теплогазопостачанню, 16 років відпрацював на будівництві, — розповідає Лохов. — Але доля звела з бджолою назавжди.

Пасіку чоловік тримає у селах Коханівка та Козинці Липовецького району. Допомагає дружина Наталя та сини — 23-річний Андрій та Сергій, 22 роки.

Квітковий пилок Валерій Лохов збирає у квітні-липні пилковловлювачами. З вулика має 5–10 кг.

— Більше не можна, адже з пилку бджоли готують пергу. Це бджолиний хліб, яким вони годують своїх діток, — продовжує Валерій Леонтійович, відкриваючи пластмасове відро з пилком. — Ось бачите, тут він яскраво-жовтий. Це з кульбаби й ріпаку. А тут, — відкриває інше відро, — фіолетові та бордові гранулки. Різні квіти дають пилок різного кольору. З маку він чорний, з будяка, осоту — голубий, з груші й каштана — бордовий.

Вироблене на своїй пасіці Лохов продає на Центральному ринку Вінниці. Мед по 30–40 грн/л, пилок по 80–100 грн/кг.

— Мене багато людей знають, то приїздять прямо на пасіку, — веде далі. — Мій мед везуть в Ізраїль, Палестину, Америку, Росію. Брали для голови Верховного Суду Василя Онопенка. Він родом із сусіднього села — Крушлинець.

Валерій Лохов — раціоналізатор та голова гільдії медоварів Вінниччини. Щороку їздить на з"їзди пасічників. Був на пасіці у президента у Старих Безрадичах Київської області. Каже, що всі вулики Ющенка в українському стилі. Однак обладнання імпортне.

Сейчас вы читаете новость «Валерій Лохов зібрав 700 кілограмів квіткового пилку». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі