понедельник, 23 января 2006 10:57

Ярослав Попович купив будинок біля Флоренції

Ярослав Попович, 26 років, торік посів 12-те місце у найпрестижніших перегонах велосипедистів-професіоналів — "Тур де Франс". Також уродженець Дрогобича отримав звання найкращого молодого гонщика.

Зараз Попович на Канарських островах готується до нового сезону.

— Сьогодні крутив колеса чотири години сорок хвилин, тому не зміг вчасно відповісти на ваш дзвінок, — почав він. — Подолав тридцятикілометрову гору. Тут досить холодно: температура не вище п"яти градусів. А взагалі на Канарах зараз тепло — 25 градусів. Швидше б повернутися до Італії. Хоча там зараз готуватися неможливо — суцільні дощі.

Вас кличуть "Попо" — не надто гарно звучить українською. Не ображаєтеся?

— Якщо вже маю таке прізвище, ображатися нічого. Італійці люблять "ліпити" прізвиська, скорочені від прізвища. А в Україні мене називають просто — Славік. Тільки журнали пишуть "Попо".

Велоспорт залишив великий американець Ленс Армстронг, який виступав у вашій команді. Шкода?

— З одного боку, так. З іншого — є шанси досягти чогось більш суттєвого. Бо за широкою спиною Армстронга перемагати було практично неможливо. Він правильно зробив, що пішов красиво, вигравши всі можливі титули.

Що він за людина?

— У нас була своя компанія, і Ленс поводив себе цілком адекватно. Міг посидіти в ресторані, випити. Грошей ніколи не жалів. Він просто купається у них, але не хизується цим. Не любить тільки надмірної уваги з боку оточуючих. Коли до Армстронга підходять незнайомці й просять сфотографуватися, то далеко не завжди отримують згоду. Так само стримано Ленс поводить себе з журналістами. Спілкується лише з тими, кому повністю довіряє.

Найменш оплачуваний гонщик-професіонал отримує 32000 євро на рік

Для мене було честю працювати на нього: підвозити йому їжу, воду під час гонки, стримувати вітер. Зараз із Ленсом не спілкуємося. Він у США, займається якимось бізнесом. Але під час сезону обіцяв допомогти команді — підказками тактичного плану.

Як Армстронг поставився до того, що його перемогу на ?Тур де Франс-1999" поставили під сумнів через недоведене вживання допінгу?

— Ленсові плювати на це — він знає, що чистий. А французам, які винесли на світ Божий цю історію, просто заздрісно: ніхто з їх співвітчизників зараз не належить до еліти світового велоспорту.

Проблема допінгу актуальна у велоспорті?

— Тільки для журналістів. Насправді ж медичні служби кожної з команд суворо стежать за раціоном спортсменів, за прийняттям фармакологічної продукції. У їжі ми обходимося без свинини, різних кетчупів і майонезів. Не можна вживати салямі. Тільки хліб, масло, макарони. Коли сезон закінчиться — будь ласка, їж, що хочеш, пий пиво — на здоров"я. Я, до речі, розповнів за час різдвяних та новорічних свят.

Провели їх в Італії?

— Так. Новий рік зустрів із дружиною і приятелями-українцями. У квартирі, недалеко від Флоренції. 22 січня переїжджаємо з Сінді (дружиною Ярослава. — "ГПУ") до нового двоповерхового будинку. Від нього до Флоренції — 18 кілометрів. Раніше знімав двокімнатну квартиру. Платив 850 євро на місяць. Але знаєте, своє житло — це своє житло. Узяв кредит, який сподіваюся повернути за два-три роки, і таки купив будинок. Батьки, мої та дружини, допомогли.

З майбутньою дружиною познайомився, коли їй було 15 років

Скільки коштує? Не скажу.

Наскільки прибуткова ваша професія?

— Найменш оплачуваний гонщик-професіонал отримує 32000 євро на рік. Команда забезпечує всім, насамперед амуніцією. Наприклад, труси та майка "Діскавері ченнел" коштують 120 євро.

Як ви познайомилися зі своєю дружиною?

— Сінді з Нової Каледонії. Якось я був там на змаганнях, які організував її батько. Він запросив до себе додому. Там і побачив п"ятнадцятирічну дівчинку. Спочатку уваги не звернув, потім придивився... І зачастив до домівки майбутнього тестя (сміється).

Зараз Сінді двадцять. Живемо разом із 2003-го, а одружилися торік. Маємо собаку — її звати Водка. Переїдемо до будинку — візьмемо ще одну: там місця вистачає.

А коли плануєте стати батьком?

— У цьому році неодмінно.

У "Джиро д"Італія" Попович участі не братиме, виступатиме на "Тур де Франс". Вважає, що п"яте-восьме місце у загальному заліку було б для нього оптимальним результатом.

Сейчас вы читаете новость «Ярослав Попович купив будинок біля Флоренції». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі