пятница, 25 октября 2024 15:43
Роман Шахрай
Роман Шахрай
Журналист

Не його умови

– Він точно закінчить улюблений турнір не на своїх умовах, – каже тенісний експерт Всеволод Кевлич увечері 11 жовтня 2020 року.

Говоримо про Рафаеля Надаля. Щойно великий іспанський тенісист виніс Новака Джоковича у фінальному матчі Ролан Гаррос. Для виявлення переможця знадобилися мінімальні три сети. Перший закінчився знищенням серба – 6:0. Такого не чекав навіть Кевлич. Він передбачав виграш іспанця в чотирьох партіях. Але той перевершив самого себе.

Ролан Гаррос – головний ґрунтовий турнір у тенісі. Надаль вигравав його 14 разів – абсолютний рекорд. Перед стадіоном Філіппа Шатріє в Парижі, де відбуваються вирішальні поєдинки змагань, йому встановили пам'ятник. Особливо знаковою стала перемога 2022 року. Тоді Надаля після травми не вважали фаворитом. Таким був Джокович. І цього разу справдився прогноз експерта дворічної давнини. Перемога Надаля в чотирьох партіях.

Після цього Надалю треба було йти. Мав тоді 36 років, допікали травми. Не йти шляхом легендарного швейцарця Роджера Федерера, який останній матч на улюбленому Вімблдоні програв з рахунком 0:6 в одному із сетів.

Проте Надаль залишився. І цьогоріч вилетів із Ролан Гаррос у першому ж матчі. Хай і через сильного німця Зверєва. А потім іспанець програв Джоковичу на Олімпіаді, хоча матч відбувався на профільному для Рафаеля ґрунті.

10 жовтня Надаль оголосив про закінчення кар'єри. Безумовно, видатної – 22-разового переможця турнірів Великого шолома.

Тільки фініш відбувся не на його умовах.

Сейчас вы читаете новость «Не його умови». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі