воскресенье, 16 марта 2014 20:00

В ЦИК не знают, откуда власти Крыма взяли списки избирателей для проведения "референдума"

В ЦИК не знают, откуда власти Крыма взяли списки избирателей для проведения "референдума"

У Центральній виборчій комісії України не знають, звідки влада Криму взяла списки виборців для проведення "референдуму" 16 березня. Про це повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає УНН з посиланням на телеканал БТБ.

"Мені самому цікаво: на основі яких даних складалися ці списки. Є підозра, що вони використали списки, які знаходяться в архіві з минулих парламентських виборів 2012 року. А, можливо, вони зробили ще банальнішу річ: склали їх "з нуля" і записували усіх бажаючих. Зокрема, у нас є інформація, що до списків для голосування включали осіб без українського громадянства", — сказав Магера.

Він зазначив, що навіть старі списки з попередніх виборів за законом мають право використовувати тільки суди та правоохоронці, під час розслідування злочинів. "Більше того, парламентські вибори суттєво відрізняються від референдуму, оскільки там дещо інший склад учасників і виборців", — наголосив Магера.

"Проте особливо прикро мені лише з того, що колеги, з якими ми в минулому неодноразово співпрацювали, обмінювалися досвідом, я маю на увазі члени ЦВК Російської Федерації, — поїхали спостерігачами на цей так званий "референдум". Це, м'яко кажучи, не досить дружні дії стосовно своїх колег", — вважає Магера.

Сейчас вы читаете новость «В ЦИК не знают, откуда власти Крыма взяли списки избирателей для проведения "референдума"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі