четверг, 25 декабря 2008 16:21

На благодійному балу мера зібрали 120 тисяч гривень

На благодійному балу мера зібрали 120 тисяч гривень

На святого Миколая, 19 грудня, у Галереї мистецтв у Полтаві відбувся благодійний бал міського голови Андрія Матковського, 44 роки. Вхід коштував 500 грн. Журналістів туди не пустили.

За півгодини до початку балу до входу в приміщення Галереї мистецтв простелили червону килимову доріжку. Більшість запрошених під"їжджають на власних авто, решта — на таксі. Дехто валяє ліхтарі вздовж доріжки, дизайнер Юрій Матвєєв їх поправляє і свариться.

Декан Полтавського факультету Київського національного університету культури й мистецтв Марина Татаренко виходить із чорної іномарки. Вона в білій вечірній сукні, з хутряним боа такого ж кольору на плечах. Волосся завите в кучері. Тримає програму вечора.

— Ніхто й руки не подасть, — сердиться. Двері в приміщення перед нею теж ніхто не відчиняє.

Депутат міської ради Ігор Балицький, 42 роки, прямує доріжкою у довгому чорному пальті під руку із дружиною Людмилою. На ній блискуча сукня такого ж кольору, пояс зі стразами. Зверху коротка леопардова дублянка. Тримає клатч — сумочку — у тон вбранню.

— Плаття в мене було. У зв"язку з кризою нове шити не наважилася. Добавила деякі деталі, — розповідає Балицька.

Власниця туристичного агентства "Планета" Стелла Морозова в довгій леопардовій шубі. Її чоловік-бізнесмен Сергій у чорному костюмі із синьою краваткою та в лакованих черевиках у тон сумки дружини.

— Сьогодні ми святкуємо ще й день нашого весілля, — хвалиться Морозова. — Чоловік зранку подарував мені букет хризантем різного кольору.

Дитина просила мамі зимові чобітки

Подружжя Андрій і Вікторія Матковські заходять до залу одними з останніх. Жінка — в мережаній чорній сукні, такого ж кольору лакованих ботильйонах на високих підборах та атласних рукавичках. Поверх — чорне коротке пальто з хутряним коміром та завищеною талією. Міський голова в чорному пальті до колін.

— Сукню я спеціально купляла. Вечірніх у мене небагато. Тепер буде що й на наступний рік одягти, — усміхається Вікторія.

Про те, що відбувалося на балу, голова громадської організації "Жіноча рада" Вікторія Матковська розповіла журналістам за три дні.

За її словами, протягом вечора та ще до балу вдалося зібрати майже 120 тис. грн. Ці гроші підуть на подарунки дітям із малозабезпечених сімей та обладнання для міського пологового будинку.

— На балу стояла ялинка з листівками, в яких діти з малозабезпечених сімей писали новорічні побажання. Працівники міськвиконкому ходили до цих родин і збирали побажання малюків. Записували їхні прізвища та адреси, — розказує Матковська. — А кожна з сімей на балу зривала по одній листівці і вкидала гроші у спеціальну скриньку, щоб виконати бажання дітей. Витратимо на це 20 тисяч гривень. І кожному особисто вручимо його "замовлення".

Матковським дісталася листівка зі словами: "Я хочу сукню, як у принцеси, й червоні черевички".

— Бажання були прості. Ніхто не зажадав останню модель мобільного телефону, — каже заступник міського голови Лариса Семеняга. — Просили, щоб вилікували кішечку, і навіть 2 кілограми халви.

— Ми витягли листівку, де хлопчик хотів зелену машинку з фургончиком. А в одній з листівок дитина просила, щоб Дід Мороз подарував мамі зимові чобітки, — згадує Стелла Морозова. — Вкинули 500 гривень.

На аукціон на балу виставили два лоти — ручку "паркер" Андрія Матковського та символічний нафтопровід — краплю нафти в пірамідці з органічного скла.

— Андрій Всеволодович довго не хотів віддавати свою улюблену ручку, навіть сам торгувався, — продовжує Матковська. — Вона коштує до 500 гривень. А купив її за 3200 якийсь підприємець.

Другий лот за 4 тис. грн придбав Сергій Морозов.

На решту коштів благодійників куплять фітальний біомонітор для вагітних у міський пологовий будинок.

— Цей апарат стежить за розвитком дитини в утробі матері й відслідковує хід пологів. Увесь світ працює на цьому обладнанні. А в нас його досі немає, — говорить головний лікар пологового будинку Наталія Удовицька. — До цього часу стан матки ми визначали рукою, а плід слухали трубкою— стетоскопом. Тепер зможемо вчасно й точно діагностувати патології в матері чи дитини.

Сейчас вы читаете новость «На благодійному балу мера зібрали 120 тисяч гривень». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі