четверг, 25 декабря 2008 16:50

"Лтава" зняла фільм "Біля Диканьки у Пронях"

"Лтава" зняла фільм "Біля Диканьки у Пронях"

Редакція "Газети по-українськи" дослідила, що показуватимуть у новорічні дні місцеві та всеукраїнські телеканали, яким програмам варто віддати перевагу.

Телерадіокомпанія "Лтава" знімає на хуторі Проні біля Диканьки новорічну історію за участю гоголівських героїв у сучасній інтерпретації.

— Буде і Вакула, і Оксана, і Солоха, — кажуть на "Лтаві". — Навіть власник етнографічного кафе "На хуторі Проні" погодився зіграти у фільмі.

Героїв Гоголя гратимуть працівники телеканалу. Режисура та сценарій — власні. Усі будуть у народних костюмах. Діалоги та сюжетні перипетії чергуватимуть зі співами й танцями. Назва фільму — "Біля Диканьки у Пронях". Глядачам покажуть його 31 грудня о 20.30. 1 січня буде повтор.

У святковій програмі телеканалу також "Новорічний калейдоскоп" з вітанням від представників влади, відомих полтавців. 1 січня — телевізійна версія "Красуні Полтави".

Кабельний інформаційно-рекламний телеканал "ІРТ" із 15 грудня запустив у ефір святковий проект "Новорічний серпантин".

— Його ведуть Ольга Чепіль та Андрій Бондаренко, — розповідає головний редактор каналу Ольга Юровська. — Вони допомагатимуть глядачам готуватися до Нового року. Програма транслюватиметься щодня, чотири рази на добу.

Також "ІРТ" покаже проект "Вулиця міста". Ведучий цієї програми мандруватиме вул. Жовтневою. Заходитиме в магазини, кафе, спілкуватиметься з людьми.

— Родзинкою буде те, що зйомки програми відбуватимуться увечері, — говорить Юровська. — Покажемо святкову ілюмінацію Полтави.

Програму транслюватимуть щодня, чотири рази на добу. У тематичних програмах каналу проводитимуть розіграші призів.

Телеканал "Місто" у переддень Нового року покаже відеотрансляцію благодійного балу мера Полтави Андрія Матковського, що відбувся 19 грудня в Галереї мистецтв.

Районні телестудії транслюватимуть у новорічні вечори переважно вітання від місцевих посадовців та концерти на замовлення.

31 грудня в ефірі телеканалу "Миргород" буде привітання міського голови Олександра Паутова. 30 грудня транслюватимуть першу половину загальноміського рейтингу "Людина року". 2 січня покажуть другу його частину.

"Лубни" перед Новим роком транслюватимуть звітні концерти музичних шкіл міста. Покажуть вітання місцевих посадовців, концертні програми київської компанії ФМ-ТБ.

Гадяцька телекомпанія "Візит" 29 грудня представить підсумковий інформаційний випуск "Тиждень". Будуть музичні вітання на замовлення.

"Пирятин" 30 грудня транслюватиме заключний гала-концерт обласного телешоу-конкурсу дитячої пісні й танцю "Естрадна веселка".

Наймасштабніший телевізійний проект з центральних каналів відзняв "1+1". Глядачам покажуть мюзикл за мотивами казки Шарля Перро "Червона Шапочка".

У музичній постановці співачка Настя Каменських зіграє Червону Шапочку, Аліна та Ганна Завальські з дуету "Алібі" — її подруг. Роль Вовка виконає Потап. Лісових хуліганів очолить російський співак Тіматі. Усі спілкуватимуться лише молодіжним сленгом. У ролі решти казкових героїв — відомі співаки, кіноактори.

Телеканал "Інтер" до Нового року підготував проект "Однокласники. Новорічна зустріч". За партами в імпровізованій школі зберуться герої культових вітчизняних фільмів різних часів, естрадні виконавці й телеведучі. Актори розкажуть, як склалося особисте життя їхніх екранних персонажів.

"1+1" покаже "Червону Шапочку"

ICTV відзняв комедію "Дорогі діти". За сюжетом стрічки, напередодні Нового року в колишніх шкільних друзів викрадають дітей та вимагають викуп. Над створенням фільму працювала творча команда, яка знімала серіал "Леся+Рома".

СТБ покаже документальний фільм "У пошуках істини. Українське чаклунство". Увечері 31 грудня — гала-концерт "Танцюють усі!".

28 грудня на "Новому каналі" буде святковий випуск програми "Шоуманія". Її ведучий Дмитро Коляденко в ролі Діда Мороза роздаватиме подарунки зіркам, переодягнутим у новорічні костюми. 31 грудня на "Новому каналі" покажуть нові історії серіалу "Татусеві доньки". До головних героїнь повернеться матір. За сюжетом фільму, на новорічний ранок у школу, де навчаються сестри Васнецови, прийде співак Тіматі.

В ефірі Першого Національного протягом новорічного тижня щовечора транслюватимуть "Улюблені пісні минулого століття". Це сім концертних фільмів, кожен з яких відповідає певній музичній епосі. Також покажуть ювілейний акустичний концерт гурту "ВВ", концерт російського співака Олександра Сєрова. Напередодні Нового року — три документальні фільми про найважливіші футбольні події 2008-го.

На ТЕТі в Новорічну ніч буде концерт "Новий рік у стилі ретро". Співатимуть Вєрка Сердючка, Софія Ротару, Алла Пугачова, Максим Галкін. До свята покажуть українську еротичну комедію "Декілька любовних історій" з Русланою Писанкою.

Телеканал "Україна" відмовився від новорічного проекту власного виробництва і транслюватиме російську програму "Голубой огонёк на Шаболовке-2009", а в наступні святкові дні — спецвипуск "Шоу Вєрки Сердючки".


Транспорт курсуватиме всю новорічну ніч

У ніч на 1 та 7 січня в Полтаві протягом ночі курсуватимуть шість тролейбусів за маршрутом Південний вокзал–Центр–Браїлки–Половки–Алмазний–Південний вокзал — по три одиниці у двох напрямках.

На маршруті "Кільцевий" їздитимуть чотири автобуси підприємства "Умак".

Увечері 30–31 грудня перевізники продовжать роботу автобусів та пустять додаткові рейси до приміських селищ і віддалених мікрорайонів міста.

Також новорічної ночі пасажирів перевозитимуть "маршрутники". Торік вони брали за проїзд удвічі більше від звичайної вартості.

Сейчас вы читаете новость «"Лтава" зняла фільм "Біля Диканьки у Пронях"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі