четверг, 27 ноября 2008 14:38

Інвалідів та пенсіонерів соціальне таксі возить безкоштовно

Інвалідів та пенсіонерів соціальне таксі возить безкоштовно

У Великобагачанському територіальному центрі соціального обслуговування для пенсіонерів та самотніх непрацездатних громадян почало працювати соціальне таксі. За місяць роботи ним скористалися 20 пенсіонерів.

— Це пасажирський мікроавтобус "газель", — пояснює директор центру 52-річний Микола Горбань. — Автомобіль обладнаний гідропідіймачем і розрахований на людей, що пересуваються на інвалідних візках.

Автобус придбано за кошти Полтавського обласного відділення Фонду інвалідів України. Гроші на його утримання виділятиме територіальний центр. Крім місця для "колясочників", у салоні мікроавтобуса є шість крісел. Вони призначені для інвалідів, здатних ходити, і для осіб, що їх супроводжують.

У районі на обліку перебуває понад 700 осіб, які мають право користуватися послугами соціального таксі.

— Лікарі дали направлення в Полтаву на протезну фабрику, — розповідає інвалід першої групи 58-річна Наталія Пилип. — Але як мені туди їхати, якщо обидві ноги відрізали. Спасибі заступнику селищного голови Василю Филипасю. Зробив заявку в територіальному центрі, й мене відвезли в Полтаву й обратно. Тепер я на ногах. Хоч і не на своїх.

Послуги соціального таксі безкоштовні. Заявки на його замовлення соціальний центр приймає телефоном у Великій Багачці — 9 14 60 — від громадських організацій інвалідів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян, пенсіонерів за три години до виїзду. Пенсіонери, які не мають удома телефонів, можуть замовляти автобус для поїздок у соціальних працівників за місцем проживання.

Сейчас вы читаете новость «Інвалідів та пенсіонерів соціальне таксі возить безкоштовно». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі