четвер, 27 листопада 2008 14:38

Інвалідів та пенсіонерів соціальне таксі возить безкоштовно

Інвалідів та пенсіонерів соціальне таксі возить безкоштовно

У Великобагачанському територіальному центрі соціального обслуговування для пенсіонерів та самотніх непрацездатних громадян почало працювати соціальне таксі. За місяць роботи ним скористалися 20 пенсіонерів.

— Це пасажирський мікроавтобус "газель", — пояснює директор центру 52-річний Микола Горбань. — Автомобіль обладнаний гідропідіймачем і розрахований на людей, що пересуваються на інвалідних візках.

Автобус придбано за кошти Полтавського обласного відділення Фонду інвалідів України. Гроші на його утримання виділятиме територіальний центр. Крім місця для "колясочників", у салоні мікроавтобуса є шість крісел. Вони призначені для інвалідів, здатних ходити, і для осіб, що їх супроводжують.

У районі на обліку перебуває понад 700 осіб, які мають право користуватися послугами соціального таксі.

— Лікарі дали направлення в Полтаву на протезну фабрику, — розповідає інвалід першої групи 58-річна Наталія Пилип. — Але як мені туди їхати, якщо обидві ноги відрізали. Спасибі заступнику селищного голови Василю Филипасю. Зробив заявку в територіальному центрі, й мене відвезли в Полтаву й обратно. Тепер я на ногах. Хоч і не на своїх.

Послуги соціального таксі безкоштовні. Заявки на його замовлення соціальний центр приймає телефоном у Великій Багачці — 9 14 60 — від громадських організацій інвалідів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян, пенсіонерів за три години до виїзду. Пенсіонери, які не мають удома телефонів, можуть замовляти автобус для поїздок у соціальних працівників за місцем проживання.

Зараз ви читаєте новину «Інвалідів та пенсіонерів соціальне таксі возить безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі