понедельник, 22 октября 2012 00:30

"Хочемо змінити правила української політики"

 

11 жовтня, у четвер, лідер УДАРу Віталій Кличко відвідав райцентр Лохвицю. Місто входить до 151-го виборчого округу. Віталій представив члена своєї команди, голову наглядової ради "Спілки спасіння села", кандидата в народні депутати від цього округу Тараса Кутового.

На центральному майдані Лохвиці люди зібралися з усього району, приїхали з віддалених сіл. Віталій Кличко виходить на сцену під гучні оплески.

— 21 рік тому перестав існувати Радянський Союз. Мріяли, збудуємо нову країну, в якій кожен почуватиметься впевнено, — каже Віталій Володимирович. — Минули часи. Чим можемо пишатися за ці роки незалежності?

— Братами Кличко. Кличками, — гукають люди з натовпу.

— Дійсно, хвалимося досягненнями спортсменів, діячів культури, але не економікою, стандартами життя і політикою. Польща, Чехія, Словаччина — країни, що мали такі ж можливості, як і ми, вже стали членами європейської спільноти, будують сучасну інфраструктуру, люди отримують заробітні плати близько тисячі євро. А нам щодня розказують, мов турбуються про нас, борються з корупцією. Борються, як бджоли з медом. А на народ начхати, — продовжує Віталій Кличко. — Сьогодні політик — це людина, яка краде і бреше. Тільки мені не потрібні гроші, посади, депутатська недоторканність. Ми хочемо змінити правила української політики. Бо у всьому сучасному світі є цінності — людина, її права і закон. У нашій країні одна цінність — гроші. Кожен знає, за гроші можна купити будь-якого чиновника, посаду. Що не продається за гроші, за те треба дати великі гроші. Нам нав'язують, без хабара не можна пробитися в житті. Ні, досить. Ми зможемо зруйнувати цю систему. Вона не для людей, а купки багатіїв. Ми оголосили бій за Україну.

Люди аплодують, чути схвальні вигуки.

— Один не можу зробити багато, — каже Віталій за хвилину, як натовп стихає. — Формуємо команду за трьома принципами. Ці люди готові інвестувати силу, енергію і час на боротьбу, професіонали своєї справи, мають високі моральні якості. Партія УДАР — друга за підтримкою людей. Наші пріоритети — високі стандарти життя, щоб українці змогли впевнено дивитися в майбутнє, мати хороші заробітні плати, пенсії, медичне обслуговування.

Віталій Кличко представляє кандидата в народні депутати від 151-го виборчого округу — Тараса Кутового. Каже, усі "ударівці" дали присягу бути у фракції УДАР до завершення повноважень, не голосувати за антиукраїнські закони і за жодних умов не об'єднуватися з провладною партією. Перед виступом Тараса Кутового на майдані невідомі роздають агітки з брехливою інформацією про кандидата.

— Такий шалений тиск свідчить про агонію чинної влади. За будь-яку ціну вони намагаються залишити місця в парламенті за своїми кандидатами-маріонетками, в яких потім відберуть мандати, щоб і надалі приймати антинародні рішення, — каже Тарас Кутовий. — У мене є родина, друзі, колеги. Їхня думка важлива. Україна мені батьківщина, іншої не буде. Це і є моя позиція. Запевняю, УДАР — це команда людей, які не будуть "стушковані". Разом побудуємо яскраву, багату і сильну Україну.

Віталій Кличко тисне руку Тарасу Кутовому.

— Люблю прислів'я, бо в них — народна мудрість. Одне з них говорить: "Коли хочеш побачити майбутнє людини, подивися в її минуле". Подивіться в минуле тих людей, які багато років сидять у парламенті, обіцяють зміни, покращення, але нічого не міняється. Сумніваюся, що виконають обіцянки, як знову прийдуть до влади, — каже Віталій Кличко. — Ми хочемо зробити політику прозорою, без кулуарних домовленостей. Упевнені у своїх силах, бо боремося за ідею, а не за гроші. Не будьте байдужими — прийдіть на дільниці, не дайте вкрасти ваш голос. Без боротьби перемоги не буде.

Того ж дня Віталій Кличко і Тарас Кутовий відвідали районний центр Гребінку, зустрілися з місцевими.

15 жовтня з'їзд Об'єднаної опозиції "Батьківщина" зняв із виборів свого кандидата в народні депутати Миколу Карнауха заради перемоги опозиційного кандидата від УДАРу Тараса Кутового. У 151-му виборчому окрузі залишився єдиний опозиційний кандидат.

Планує відремонтувати сільські дороги

— Для мене представництво в парламенті — це реальна робота і відповідальність за свої дії, — каже кандидат у народні депутати Тарас Кутовий. — У суспільстві багато проблем, які не вирішували роками. Хоча парламентарям по силі зробити так, щоб влада була відповідальною перед народом і бюджет приймали згідно з відповідними цілями.

— У Верховній Раді планую подати законопроекти, що дозволять відремонтувати сільські дороги державним коштом, змусять підприємства купувати молоко в селян не дешевше, ніж 3,2 гривні за літр. Потрібно ввести мораторій на закриття закладів соціальної сфери на селі — шкіл, лікарень, дитячих садків, клубів. А підприємства, що видобувають нафту і газ, мають безплатно постачати газ, воду, електроенергію жителям районів, де проводять роботи.

 

Сейчас вы читаете новость «"Хочемо змінити правила української політики"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі