четверг, 18 декабря 2008 15:38

Ялинку із сіна можна зробити за два вечори

Ялинку із сіна можна зробити за два вечори

На вітринах Художнього салону в центрі Полтави виставили ялинки ручної роботи із сіна. Вони коштують 70–195 грн.

Ялинки заввишки до метра стоять у невеликих горщиках для квітів. Деревця виготовлені з сіна, обмотані кольоровим тонким дротом. Прикрашені червоними та золотавими намистинами, такого ж кольору фігурками з солоного тіста, арахісом і штучними іграшками-яблуками.

— На таку ялинку витрачаю пару вечорів. Їх можна робити з сіна, сухого моху, синтетичних тканин чи декоративного паперу. Спочатку виготовляється форма ялинки у вигляді великої краплі й закріплюється декоративним дротом чи нитками, — розповідає 30-річна Марія з Полтави. Прізвища не називає. Свої вироби в художньому салоні виставила вперше.

Глиняні горщики стійкіші

Під величину крони деревця підбирають горщик.

— Краще брати глиняні, бо вони стійкіші за пластмасові, — радить Марія. — Підбираю стовбур, заганяю його десь на п"ять сантиметрів у глиб сіна. Щоб тримався, клею гарячим силіконом. Потім вставляю в горщик, наповнений пінопластом.

Пінопласт жінка прикриває пофарбованими в золотистий колір шишками чи намистинами. Стовбур також можна укріпити, заливши алебастром.

Вартість ялинки залежатиме від матеріалів, якими її прикрашають. Деякі деревця в салоні оздоблені зірочками, сердечками, колосками з солоного тіста й арахісом. Вони пофарбовані аерозолем у золотавий чи червоний кольори. Його майстриня купила в "Епіцентрі". Прикраси зі штучних квітів, іграшок у формі овочів і намистини обійдуться дорожче.

Сейчас вы читаете новость «Ялинку із сіна можна зробити за два вечори». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі