четвер, 18 грудня 2008 15:38

Ялинку із сіна можна зробити за два вечори

Ялинку із сіна можна зробити за два вечори

На вітринах Художнього салону в центрі Полтави виставили ялинки ручної роботи із сіна. Вони коштують 70–195 грн.

Ялинки заввишки до метра стоять у невеликих горщиках для квітів. Деревця виготовлені з сіна, обмотані кольоровим тонким дротом. Прикрашені червоними та золотавими намистинами, такого ж кольору фігурками з солоного тіста, арахісом і штучними іграшками-яблуками.

— На таку ялинку витрачаю пару вечорів. Їх можна робити з сіна, сухого моху, синтетичних тканин чи декоративного паперу. Спочатку виготовляється форма ялинки у вигляді великої краплі й закріплюється декоративним дротом чи нитками, — розповідає 30-річна Марія з Полтави. Прізвища не називає. Свої вироби в художньому салоні виставила вперше.

Глиняні горщики стійкіші

Під величину крони деревця підбирають горщик.

— Краще брати глиняні, бо вони стійкіші за пластмасові, — радить Марія. — Підбираю стовбур, заганяю його десь на п"ять сантиметрів у глиб сіна. Щоб тримався, клею гарячим силіконом. Потім вставляю в горщик, наповнений пінопластом.

Пінопласт жінка прикриває пофарбованими в золотистий колір шишками чи намистинами. Стовбур також можна укріпити, заливши алебастром.

Вартість ялинки залежатиме від матеріалів, якими її прикрашають. Деякі деревця в салоні оздоблені зірочками, сердечками, колосками з солоного тіста й арахісом. Вони пофарбовані аерозолем у золотавий чи червоний кольори. Його майстриня купила в "Епіцентрі". Прикраси зі штучних квітів, іграшок у формі овочів і намистини обійдуться дорожче.

Зараз ви читаєте новину «Ялинку із сіна можна зробити за два вечори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі