четверг, 23 октября 2008 20:16

Якову Охтирському вручать медаль через 65 років

Наприкінці жовтня — на початку листопада ветеран із села Зачепилівка Новосанжарського району 82-річний Яків Охтирський отримає другу медаль "За відвагу".

Якiв Трохимович листується із багатьма своїми друзями-однополчанами. Один із них рiк тому запитав у листi, чи отримав Охтирський другу медаль "За вiдвагу", бо, коли пiсля бою їх вручали, Яків був у шпиталi. Довiдавшись про це, ветеран написав листа в архiв мiста Подольськ Московської області в Росію. Звiдти отримав пiдтвердження й пораду, що медаль може отримати, звернувшись у Посольство Росiйської Федерацiї у Києвi. Там затребували копiї паспорта та iдентифiкацiйного коду. Нагороду з Москви в посольстві вже отримали. Невдовзі урочисто вручать її Якову Трохимовичу.

Керiвництво Новосанжарського району, працiвники райвiйськкомату, активiсти ветеранської органiзацiї переконанi: вручення нагороди має вiдбутися урочисто, так, щоб воно надовго запам"яталося фронтовиковi. Тож готуються до цього серйозно.

До Великої Вітчизняної вiйни Якiв Охтирський встиг закiнчити шiсть класiв у рiдному селi Зачепилiвка. 17-рiчним юнаком його призвали на фронт. Воював у стрiлецькому полку, був розвiдником. В одному із боїв його поранили. Після того отримав першу бойову нагороду — медаль "За вiдвагу". Додому повернувся 1950 року, бо пiсля закiнчення вiйни вiдбував ще строкову службу. Три десятирiччя працював на Новосанжарськiй меблевiй фабрицi. Дружина померла. Охтирський прописаний у рiдному селi, але на зиму його забирають родичi в селище Бiлики сусiднього Кобеляцького району.

Сейчас вы читаете новость «Якову Охтирському вручать медаль через 65 років». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі