пятница, 16 января 2009 11:37

"Газпром" вчетверте подав заявку на транзит газу через "Суджа"

Російський "Газпром" четвертий раз подав заявку на адресу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на здійснення транзиту природного газу через газовимірювальну станцію "Суджа" в напрямку ГВС "Орлівка" і ГВС "Ужгород".

Про це повідомив прес-секретар "Нафтогазу" Валентин Землянський, передає агентство "Українські новини".

За його словами, заявка російського концерну аналогічна поданій 15 січня: транзит 99,2 млн. куб м газу за добу з 9:00 через ГВС "Суджа".

З цього обсягу 13,9 млн. куб м призначені споживачам Молдови, 63,1 млн. куб м через ГВС "Орловка" - споживачам балканських країн і 22,2 млн. куб. м через ГВС "Ужгород" - споживачам Словаччини.

Як повідомлялося, 13, 14 і 15 січня "Газпром" подавав заявки про поновлення транзиту через газовимірювальну станцію "Суджа" на ГВС "Орлівка".

"Нафтогаз" попросив "Газпром" розпочати поставки газу не через ГВС "Суджа", а через ГВС "Валуйки" і "Писарівка", але "Газпром" відмовив у цьому проханні.

У разі транзиту газу за маршрутом "Суджа" - "Орловка" без газу через необхідність переорієнтації роботи газотранспортної системи залишаться Луганська, Донецька, Одеська, частково Дніпропетровська області.

Сейчас вы читаете новость «"Газпром" вчетверте подав заявку на транзит газу через "Суджа"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі