пятница, 23 июня 2006 17:30

Представник Ющенка хоче збільшити кількість українських шкіл в Криму

Постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Геннадій Москаль вважає, що в Кримунедостатня кількість шкіл та класів з українською мовою викладання.

У Представництві Президента України в Криму повідомили, що Москаль на зустрічі з директорами україномовних шкіл відзначив, що в деяких випадках доцільно перепрофілювати загальноосвітні заклади із змішаним типом навчання в школи або з українською, або з російською мовою викладання.

- Потребам часу відповідає, щоб школи з українському мовою навчання відвідували представники російської, кримськотатарської та інших національностей, - вважає постійний представник Президента.

- Це відповідає духу будівництва української багатоетнічної європейської держави, - сказав Москаль.

Крім того, постійний представник Президента вважає раціональним, щоб державною мовою володіли педагоги різних шкільних дисциплін, оскільки однією з проблем автономії є те, що випускники педагогічних вузів не знають української мови (за винятком викладачів української мови та літератури).

За даними Представництва Президента України в АРК, в Криму із понад 600 шкіл тільки 8 з українською мовою викладання, пише Обозреватель.

Сейчас вы читаете новость «Представник Ющенка хоче збільшити кількість українських шкіл в Криму». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі