вторник, 08 января 2013 18:44

Дворецька п'ятизіркового готелю ходить з клієнтами в театри та нічні клуби

 

Усі звикли, що дворецькі – це чоловіки, але набирають і жінок, бо часто гості-чоловіки просять ­дворецьку. В нашому готелі – 50 на 50. Мої послуги безкоштовні лише на ­сьомому і восьмому поверхах: там президентський та королівський номери.

Умію розпалювати сигари, правильно складати одяг у чемодан, щоб не зім'явся. Навчилась усьому за півроку на курсах для дворецьких: три місяці теорії й стільки ж – практики.

Організовую всі зустрічі клієнта, сервірую стіл. ­Фактично з гостем від моменту, як він прокинувся, і доки не засне. З деякими в театри ходжу, в нічні клуби. Після дискотек вони йдуть спати, а я – або додому, або десь у комірці приляжу. Гостей треба розбудити до сніданку. Потім вони в басейні плавають, а я поруч сиджу в костюмі й задихаюся. У басейні – плюс 30.

Один російський бізнесмен, що інвестує в телевізійні проекти, раз о третій ночі клацнув пальцем: "Хочу цыган и медведя". І ми знайшли. Цигани танцювали, а він їх грошима обкидав. Він – людина непроста, матюкається, на всіх кричить. Спочатку я боялась, а потім зрозуміла, як із ним працювати. Помітила, що він п'є багато води і любить відсилати листи в конвертах. Коли приїхав удруге, замовила два ящики води і стос конвертів.

Російські зірки здебільшого щось із себе корчать. Діма Білан заходив у картузі, окулярах, щоб ніхто не впізнав. Жив у люксі. Привезла сніданок, борщ і салат "Цезар". Стукаю в двері, а він каже: "Завезите и оставьте в другой комнате".

Знала, що Філіп Кіркоров любить солодке, і клала йому перед сном на подушку три невеликі шоколадки. Хоча зазвичай усім кладемо по одній. Замовляла столик в його улюб­леному ресторані "Сумасан". Коли наступного разу приїхав, одразу до мене: "Здрасьте, вы – принцесса наша", – і подарував квиток на свій концерт.

Під час епідемії свинячого грипу до Києва приїхала Лариса Доліна. Сидить, п'є чай, на очах окуляри, а на обличчі – пов'язка. Я представляюсь і запитую, чи не бажає чогось. Вона знімає окуляри й просить принести омлет. Від її вигляду остовпіла: обличчя без косметики, брів не видно.

Найбільше сподобався Сильвестр Сталлоне. До шостої ранку сиділи й говорили про життя. Три дні, що він тут був, я майже не спала. Наприкінці третього підходить і каже: "Знімай взуття". Зробив мені масаж ніг і литок. Йому якраз татуювання на всю спину набили, яке треба було змащувати кремами. Попросив мене помастити йому спину. Я заходжу у ванну, а він стоїть у рушнику. Мащу йому ту спину і сама собі не вірю. Коли їхав, дав щедрі чайові. ­Своїми великими руками пхає і гривні, і долари, і євро. Не хотіла брати, а він: "Наташа, кожна робота має бути оплачена, бери". Потім подзвонив і запросив бути його персональним асистентом. Я не змогла поїхати – якраз виходила заміж. Потім дуже шкодувала, бо з чоловіком ­розлучилася.

Чайові рідко дають. Дехто розуміє, що мені незручно буде їх брати, і тихенько запихає в кишеню.

Зупинявся Елтон Джон із своїм чоловіком Девідом Фернішем. Вони не люблять публічності. Заходили з ­чорного ходу. Девід сидів у номері, коли Елтон їздив у справах. Якось вони повернулися з концерту о другій ночі, й співак попросив на сніданок соєве молоко. Пояснив, що йому за дієтою це прописано. Ми знайшли його о другій ночі.

У ванній є шнурок SOS. Якщо його смикнути, то за кілька хвилин зайде працівник служби безпеки. Якось дівчата розважалися, цілу ніч дьоргали. Набридло до них бігати, але не прийти не маємо права.

Якщо клієнт узяв халат – його вартість, 400 гривень, впишуть у рахунок. Із косметики пропонуємо лише Bulgari. Її можна забрати або купити, тюбик коштує 20 євро. польський бізнесмен придбав чемоданчик, штук 20, для дружини.

Один російський бізнесмен так дбає про власне здоров'я, що привозить овочі з собою. В номері є кухня, і я там цілими днями зависаю. Звісно, не жарю і не шкварю, але салати й закуски роблю постійно.

Усі думають, що багаті їдять лише чорну ікру. А вони зранку просять вівсянку на воді й тости з лососем. Більшість рідко бувають із сім'єю і дитину бачать раз на тиждень. Один гість просто живе роботою: йому 37, а виглядає на 45. Питаю: "Зачем себя так загонять?" Відповідає: "Хочу, чтобы у Ани все было хорошо". Кажу: "А вы не думали, что у Ани все будет хорошо, когда она отца будет чаще видеть?"

Як тільки хочу брати вихідний – заїжджає гість. Можу цілий місяць без вихідних працювати. Телефон теж вимикати не маю права. Якщо дзвонять після опівночі, чоловік виганяє спати в іншу кімнату.

Сейчас вы читаете новость «Дворецька п'ятизіркового готелю ходить з клієнтами в театри та нічні клуби». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі