четверг, 03 мая 2012 19:54

До дорогих костюмів пришиваємо кістяні або дерев'яні ґудзики

 

Молодіжний світло-бежевий однобортний піджак. У дорослого чоловіка широкі плечі й вузький таз. У 18-річного Богдана Івасика плечі ще вузькі, тому лінію плеча зробили на 2 сантиметри коротшу за класичну. Її крій - прямий. Бо в слов'ян такі плечі, в решти європейців трохи опущені.

На костюмі пришиті 16 пластикових ґудзиків, бежевих із коричневими й білими розводами. 13 - маленьких, діаметром 12 міліметрів: по чотири на рукавах, один - всередині кишені, три на штанах і - запасний. І три великих, діаметром 1,5 сантиметра, на піджаку: два спереду й запасний.

Ґудзики на чотири дірки, такі тримаються найкраще. Пришивають їх японські машини Juki. Робить на внутрішній стороні один стібок - такий міцний, що тканина порветься, а ґудзик не зламається і не відлетить. За 8-годинну зміну пришиває їх тисячу.

На дві дірки ґудзиків не використовуємо, це не в класичному стилі. У дорогих моделях пришиваємо кістяні, шкіряні або дерев'яні. Нижній не застібають ніколи. Коли чоловік сідає - має розстібнути два нижніх.

Строчка, виконана вручну, - "вспушка". 3-міліметровий стібок чергується в ній з таким самим пропуском. На дешевших моделях таку строчку виконує машина. В костюмах ексклюзивної лінії стібки малі: видно лише крапочки. На вечірні моделі інколи пришиваємо камінці Сваровскі.

Штани звужені - молодіжні, але не дудочки. Ширина низу - 19 сантиметрів. Тут лінію талії занизили на 3 сантиметри. Штанина спускається лише до підбора. Класичні - із завищеною талією, у них холоша до середини підбора. Щоб перевірити, чи гарно сидять штани, треба присісти. На добре посаджених пояс лишиться на талії. Погано посаджені брюки ззаду сповзуть.

 

Пояс - за останньою модою, без виточок.

Шовкова коричнева хустка ніжно згорнена й запрасована у формі троянди. Сучасна молодь такі штучки любить. У нас можна купити незгорнуті - 20 на 20, 15 на 15 і 25 на 25 сантиметрів - і викласти в кишені прямо або трикутником.

Тканина - вовна, з додатком полівіскози, щоб не зминалася. Навіть у валізі стрілкам нічого не буде. Щоб знищити шкідливі хімічні речовини, тканину обробляємо паром. Був випадок, коли працівники однієї з фабрик у Дніпропетровську, які працювали з тканиною, отруїлися.

Молочного відтінку бавовняна сорочка. Така в хлопців популярніша за білу, бо менш урочиста. На 8 сантиметрів вужча за класичну. Манжет прямий. Коли згинаєш руку - з внутрішнього боку передпліччя тканина складається, з іншого розтягується, тому лягає рівно. У піджака низ рукава трохи скошений, завдяки цьому він стає паралельно до манжета. Сорочка має визирати з-під рукава на сантиметр-півтора.

Шовкова краватка в косу смужку, вужча за класичну на 3 сантиметри. Ширша була б завелика. Краватка має пасувати до ґудзиків.

У джинсах чоловік може сказати грубе слово, випити пива. Костюм проявляє найкращі його риси.

М'ясо, ковбаси й сири привозили в офіс

Іміджмейкер Ірина Баленко працювала у Михайла Вороніна у 1990-2005 роках із віп-клієнтами. Підбирала їм готові костюми та проводила примірки.

- На роботу Михайло Львович раніше за всіх приходив. Ми - на дев'яту ранку, а він о восьмій уже на місці. Був трудоголік, уранці довго чаювати не дозволяв. Ніколи не чула, щоб підвищував голос.

Не був марнославний. Говорив стисло, по суті. У 1990-ті в моді скрізь були нудні довгі наради, а в нас усе швидко вирішувалося.

Сам не палив і страшно не любив перекурів, запаху диму. Боявся, щоб тканина від рук курців не пропахла. Коли хтось був не в гуморі - пригощав цукеркою.

Завжди був ідеально вдягнений. Носив костюми зі своєї останньої колекції.

У 1990-ті, коли були проблеми з продуктами, домовлявся з базами. Щотижня в офіс для працівників привозили м'ясо, ковбаси й сири.

Ціни у київському магазині "Воронін" на вул. Великій Васильківській, 14

Чоловічий костюм - 1800 - 4000 грн

Сорочка - 400 - 450 грн

Туфлі - 900 грн

Краватка - 210 грн

Парфуми "Воронін" - 420 грн

Сейчас вы читаете новость «До дорогих костюмів пришиваємо кістяні або дерев'яні ґудзики ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі