четверг, 21 июля 2011 14:09

УКРАЇНЦІ ТОТАЛЬНО ЗНЕВІРЮЮТЬСЯ ЯК У ПРОВЛАДНИХ, ТАК І В ОПОЗИЦІЙНИХ ПОЛІТИКАХ

 

Найбільші українські політичні сили - Партія регіонів та Блок Юлії Тимошенко - стають дедалі менш популярні. За рік рейтинг "регіоналів" упав із 38 до 13,5%, а БЮТу - із 11,2 до 10,9%. Такі дані опитування Київського міжнародного інституту соціології

Ми живемо у суспільстві суцільних симулякрів. Навіть до процесу над Тимошенко люди ставляться, як до театралізованого судового шоу. Саме тому він жодним чином не впливає на зміну електоральних настроїв. УКРАЇНЦІ ТОТАЛЬНО ЗНЕВІРЮЮТЬСЯ ЯК У ПРОВЛАДНИХ, ТАК І В ОПОЗИЦІЙНИХ ПОЛІТИКАХ. ОСТАННІ ДИСКРЕДИТУВАЛИ СЕБЕ ВЧОРА, ПРОВЛАДНІ РОБЛЯТЬ ЦЕ СЬОГОДНІ. Динамічно зростає частка тих, хто або не пішов би на вибори взагалі, або проголосував би проти всіх. Таких зараз майже дві третини.

Такі протестні настрої можуть вилитися у відстоювання українцями своїх прав. Але під знаменами не політиків, а громадських організацій чи ініціативних груп. Також може зрости популярність екзотичних політичних проектів. Реінкарнація Партії зелених навряд чи можлива - хоча б тому, що вони теж були у владі. Але є рух FEMEN, мав виникнути проект Вєрки Сердючки, перший з'їзд якого планували провести в цирку. Є скандальний Олег Ляшко. Але такі проекти можуть здобути тільки нетривалу популярність, бо не спрямовані на системні зміни.

Тим часом СУСПІЛЬСТВО ПЕРЕБУВАЄ В ПОШУКУ НОВИХ ЛІДЕРІВ. ТІ МАЮТЬ ПЕРЕКОНАТИ ЛЮДЕЙ У СВОЇЙ ЧЕСНОСТІ, ПАТРІОТИЧНОСТІ. Бо всі розуміють, що в деклараціях нічого істотно нового придумати не вдасться. Питання в практичній діяльності. У тому, щоб діла справді перестали розходитися зі словами.

Сейчас вы читаете новость «УКРАЇНЦІ ТОТАЛЬНО ЗНЕВІРЮЮТЬСЯ ЯК У ПРОВЛАДНИХ, ТАК І В ОПОЗИЦІЙНИХ ПОЛІТИКАХ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі