четверг, 17 февраля 2011 14:26

Коли оголосили всеукраїнський збір коштів на екранізацію "Чорного ворона", перші кошти надійшли з Донбасу, від чоловіка з Алчевська

Шевченківську премію з літератури присудили письменнику Василеві Шкляру за роман "Залишенець". Його перевидавали під назвою "Чорний ворон". У творі йдеться про український повстанський рух 1920-х у Холодному Яру на Черкащині. Нагороду вручатиме 9 березня 2011 року президент Віктор Янукович.

Василь ШКЛЯР, 59 років, письменник

- Мій підпис стоїть під усіма протестними заявами до влади. Але я знаю, що в Адміністрації президента є люди, які прочитали цей роман із відкритим серцем. Думаю, до таких належить і Ганна Герман.

Я був переконаний, що роман отримає премію, бо хіба могли б піддатися якому-небудь політичному тиску такі члени Шевченківського комітету як Василь Герасим'юк, Євген Станкович, Іван Драч, Марія Стеф'юк, Мирослав Скорик, Роман Балаян?

Коли оголосили всеукраїнський збір коштів на екранізацію "Чорного ворона", перші кошти надійшли з Донбасу, від чоловіка з Алчевська. Мені було б приємно дізнатися, що президент Янукович прочитав мій роман. Можливо, це могло би щось змінити. А міністр освіти і науки - людина грамотна. Думаю, він теж прочитав його. Чи справив на нього враження, не знаю. Можливо, він у роздумах.

Сейчас вы читаете новость «Коли оголосили всеукраїнський збір коштів на екранізацію "Чорного ворона", перші кошти надійшли з Донбасу, від чоловіка з Алчевська». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі