суббота, 08 сентября 2012 18:00
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Зоопарк

– Ти знаєш, я помітив, що який ­зоопарк у країні, такі й люди, – каже поляк Даріуш. – Якщо там ситі, здорові тварини – і в народу справи йдуть добре, бо держава дбає і про людей, і про звірів.

У Варшаві я три дні, один із них пов­ністю присвячую зоопарку. Мій одно­літок Даріуш зголошується провести екскурсію. Ми познайомилися через Facebook і домовилися про взаємні подорожі по столицях.

Варшавський зоопарк розташований неподалік центру ­міста на площі понад 40 га. Ціна ­квитка – 18 злотих або 43 гривні. Можна купити річний абонемент і щодня робити там ранкові пробіжки чи ­просто прогулюватись парком.

– Щороку зростає кількість ­звірів, а відповідно і площа ­зоопарку, – розповідає ламаною російською Даріуш. – Працівники збилися ­рахувати різну дрібноту. Ти бегемотів бачила? Ґабріела – мама-­героїня, з нею у вольєрі живе її четвертий синок.

З Ґабріелою у вольєрі живе її четвертий синок

Хижаків дуже зручно фотографувати, бо вони не в клітках. Для них зробили великі штучні гори з печерами, обнесли ровом, а над водою приховали залізні ґрати, щоб тварина не втекла. Тигр сидить нагорі, вгодований бурий ведмідь купається в басейні.

Найбільше відвідувачів у залі для польотів. У критому приміщенні – ніби джунглі, повно зелені й квітів. Літають екзотичні птахи, шумить водоспад. Поряд – центр реабілітації диких птахів.

– Навіть я відніс туди сойку. ­Взимку підібрав на Малому Ринку напівмертву. Тут виходили, – хвалиться мій гід.

Даріуш не був в Україні. Не знає, що в Київському зоопарку тварини дохнуть як мухи. І що птахів не лікують, а труять самі ж працівники. Вигляд звірів у клітках чотири на чотири викликає жалість, а хижі птахи у тісних вольєрах не можуть літати.

Коли Даріуш приїде до нас, у ­зоопарк я його не поведу.

Сейчас вы читаете новость «Зоопарк». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі