воскресенье, 18 октября 2020 16:55
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Вік не має значення

"Пропоную роботу у сфері продажів. Офіс у центрі, повний соцпакет, офіційне працевлаштування. Запрошуємо молодих і амбітних людей до 35 років", – бізнесмен Андрій минулої осені розміщує оголошення в інтернеті.

– Вік обмежив, бо самому 32 роки. Не знаю, чи спрацююся зі старшими, – говорить. – Молодші краще виконують завдання, витриваліші. Не буде постійних лікарняних. Та й клієнти більше люблять мати справу з такими.

Дискримінацію за віком називають ейджизмом. Проявляється, коли молодь не беруть на роботу, бо не має досвіду, а старших – через "застарілість".

Найчастіше вікові рамки встановлюють для офісних працівників, які претендують на керівні посади. Подрузі матері відмовили на десяти співбесідах, хоча має дві вищі освіти – юридичну й економічну. Влаштувалася в державну установу, отримує втричі менше, ніж хотіла.

25-річну знайому не брали нянею в родини, бо хотіли жінку з досвідом виховання своїх дітей.

Андрій зумів набрати два десятки молодих працівників. Перші два місяці минули добре – дружний колектив, спільний відпочинок. За пів року четверо дівчат ви­йшли заміж і згодом пішли в декретні відпустки. Кільком хлопцям прийшли повістки в армію.

– Може, знаєш якихось менеджерів із продажів? – пише на днях Андрій. – Вік не має значення

Сейчас вы читаете новость «Вік не має значення». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи