суббота, 08 апреля 2017 09:05
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Прогрес переможе

– У вашому районі немає вільних авто. Як тільки з'являться – повідомимо, – кажуть у таксі.

З валізою стою розгублена. Машину викликала 20 хвилин тому. І щойно дізналася, що її не буде. А потяг за півгодини.

– Ти що не знаєш – таксисти страйкують, – друг погоджується підвезти на вокзал. – Вийшли проти Uber та "Яндекс-таксі".

Місяць тому на львівський ринок перевезень вийшла американська компанія Uber. Працює у 67 країнах. Авто можна замовити через додаток у смартфоні та простежити його маршрут. Ціна поїздки нижча, ніж у звичайних служб та приватних таксистів. Є знижки й бонуси. На роботу беруть водіїв із новими машинами. Перевіряють чистоту салону, справність авто. Водій не має права курити в салоні та вмикати музику. І навіть розмовляти з пасажиром, якщо той цього не бажає.

Львівські таксисти кілька днів колоною їздили містом – страйкували. Вимоги заборонити фірми конкурентів висунули депутатам, меру й губернатору. Написали скаргу президенту. А ввечері пороз'їжджалися – ­якраз починався час-пік.

– Коли 200 років тому у Львові запустили перший трамвай – кінні візники теж страйкували, – продовжує друг. – Закидали трамваї яйцями, помідорами. А дружини візників показували голі дупи пасажирам. І нічого. Прогрес все одно переміг.

"Машина за адресою вже виїхала. Можете виходити", – приходить смс-повідомлення від служби таксі. А я вже за 100 кілометрів від Львова.

Сейчас вы читаете новость «Прогрес переможе». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua