воскресенье, 14 апреля 2013 15:00
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Принизили

До родини Марчуків ­приїхали родичі з Італії. Тітка ­Настя і дядько Іван 20 років тому виїхали зі Львова до Мілана. ­Спочатку дружина влаштувалася прибиральницею в будинок політика, потім забрала чоловіка й 10-річну доньку. Господар допоміг отримати всій родині громадянство, влаштуватися на хорошу роботу, взяти кредит на квартиру. З того часу вони не були в Україні.

До приїзду "італьянців", як називали їх Марчуки, готувалися більше місяця. В кредит купили ортопедичний матрац, нову постіль, зробили косметичний ремонт у вітальні. Два дні жінки поралися на кухні, запікали м'ясо, пекли торти, варили холодець. За день до приїзду на сімейній нараді домовилися не скаржитися на життя і показати "італьянцям" Україну з кращого боку.

Гості привезли солодких кексів, кави й вина. Гостювали чотири дні. Побували на могилах батьків, сходили в оперний театр. Гуляючи містом, зайшли на центральну вулицю Дорошенка.

Гості привезли солодких кексів, кави й вина

– А що це, у вас ціла вулиця магазинів секонд-хенду? – дивується тітка Настя.

З початку року тут відкрили вісім таких крамниць. Раніше на Дорошенка була галерея брендового одягу.

– Ми часто тут скуповуємося. За хорошу річ у магазині тисячу просять, не менше, а тут кіло одягу сотню заважить, – пояснюють українські родичі.

Через два тижні Марчукам прийшла 4-кілограмова бандероль. Родичі надіслали різного одягу на цілу родину. На кожній речі висіла етикетка зі зниженою ціною.

– Ми до вас із щирим серцем, а ви нас так принижуєте, – ображається в монітор комп'ютера голова родини Марчуків. ­Одразу зателефонував італійцям по ­Skype. – Не треба ваших подачок, ждіть назад свою бандерольку! Ми бідні, але горді.

Бандероль відправили назад у Мілан. А в суботу Марчуки пішли на секонд-хенд. Якраз був завіз одягу з Європи.

Сейчас вы читаете новость «Принизили». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі